Nummer 1 in professioneel gereedschap

 
€ 0,00

Tips voor tijdens het klussen

30-10-2012 11:03

Het leggen van vloeren, een klus die erg populair is en steeds vaker eigenhandig wordt uitgevoerd. De kleur- of stijlkeuze is afhankelijk van het interieur en de sfeer in de ruimte waar de vloer komt te liggen. Er zijn dan ook veel verschillende materialen en kleuren waaruit u kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een houten vloer, maar ook laminaat is een goede optie om een houten 'look' te creëren. Daarnaast heb je ook nog tapijt(stof) en vinyl. Op het internet kunt u tal van handleidingen vinden om vloeren aan te leggen, maar wij geven u graag nog een aantal tips om het u nog gemakkelijker te maken. Hopelijk levert het ook een beter resultaat op!

Houten vloer

Om de planken te laten wennen aan de luchtvochtigheid is het belangrijk om ze eerst minimaal één week lang in de kamer te leggen waar ze komen te liggen. De ondergrond mag absoluut niet nat worden omdat er dan kans bestaat dat de vloer krom trekt. Als de vloer boven de drempel uitkomt, kunt u de drempel verwijderen, de deur opmeten en afzagen tot 55 mm boven de vloerhoogte. Op deze manier kan de vloer gewoon onder de deur doorlopen en raakt hij niet beschadigd.

Laminaatvloer

Bereken van tevoren het oppervlak van de kamer en tel daar nog eens 10% bij op om het goede aantal m2 te kopen. Dit is nodig om eventueel zaagverlies te kunnen veroorloven. Het is belangrijk om de vloer 48 uur lang te laten acclimatiseren aan de ruimte waarin het gelegd wordt. Gebruik lamellen uit verschillende verpakkingen door elkaar heen. Hierdoor voorkom je opvallend kleurverschil in de vloer.

Tapijten vloer

Gebruik een afdrukliniaal om de randen van het tapijt goed langs de muur te drukken. Als je een verhuizing/verbouwing/verandering in het vooruitzicht hebt, gebruik dan revisielijm om het tapijt vast te maken. Op die manier kan het makkelijker verwijderd worden. Heb je een kleine ruimte, denk ook eens aan tapijttegels. Deze zijn gemakkelijker te vervangen wanneer ze vervuild zijn.

Vinyl vloer

Zorg voor een vlakke ondergrond! Dit is namelijk de sleutel tot een strakke vinyl vloer omdat alle oneffenheden erg goed te zien zijn door vinyl. Om vinyl banen goed op elkaar aan te laten sluiten, kun je ze eerst een beetje laten overlappen en daarna langs een metalen liniaal in een rechte lijn de overlapping weg te snijden. Wanneer u lijm gebruikt(wordt geadviseerd) bij het leggen, zorg er dan voor dat de lijm ongeveer 2 dagen krijgt om 'te hechten' voor het beste resultaat. Bouwmarkten bieden tegenwoordig steeds meer verschillende gereedschappen en benodigdheden aan zodat je gemakkelijk als doe-het-zelver aan de slag kunt. Daarbij biedt Toolnation een uitkomst doordat het beschikt over een gebruiksvriendelijke webshop waar veel gereedschappen gemakkelijk te bestellen zijn. Zorg dat u van tevoren goed op een rijtje heeft wat u allemaal nodig ken hebben, zodat u in één keer de klus af kunt maken. Na het klaren van de klus kunt u direct genieten van het resultaat!
Geplaatst in Vloeren door

admin