Nummer 1 in professioneel gereedschap

 
€ 0,00

Perform & Protect

28-02-2014 08:46

Mensen die dagelijks met zware machines (zoals betonbrekers en wegenbouwboorapparatuur) moeten werken, lopen het risico op letsel aan handen en armen. Ook lopen ze een verhoogd risico op een longaandoening, door het veelvuldig inademen van vrijkomende stof tijdens de werkzaamheden. Hieronder leest u wat de gezondheidsrisico’s zijn van langdurige blootstelling aan vibraties en stofinademing en hoe het Perform & Protect programma van DeWalt de oplossing biedt.

Blootstelling aan vibraties

Werknemers die langdurig aan trillingen worden blootgesteld, lopen het risico op onomkeerbare vibratieletsels. Deze trillingen worden veroorzaakt door talloze soorten machines, zoals een kettingzaag, klopboormachine, schuurmachine of haakse slijper. Bekende voorbeelden van deze letsels zijn:

  • Het “witte vinger syndroom” (fenomeen van Raynaud). Door de langdurige blootstelling aan trillingen wordt de doorbloeding naar de vingers verslechterd. Hierdoor kunnen de vingers verdoofd en koud aanvoelen. De vingers worden eerst wit, daarna blauw en bij opwarming worden ze rood. Vaak is een witte kleur en verminderde zintuiglijke waarneming van de vingers het gevolg.
  • Het Carpaletunnelsyndroom (CTS). Dit is een aandoening waarbij de middelste zenuw in de pols bekneld raakt. Gevolgen variëren van tintelingen en pijn in de hand, verminderd gevoel in de vingers tot aan krachtverlies in de hand en verspreiding van de pijn over de volledige arm.
Stofinademing

Mensen die tijdens hun werkzaamheden stof inademen, lopen het risico op:

  • Silicose, een longaandoening waarbij ernstige complicaties kunnen ontstaan zoals longfibrose en verhoogde kans op tuberculose en longkanker.
  • Chronische obstructieve longziekte (COPD), een verzamelnaam voor de longaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. Symptomen van COPD zijn kortademigheid, continu hoesten en overmatige slijmproductie.

Vooral mensen die in gieterijen en in de keramische industrie werken, lopen risico op bovenstaande aandoeningen.

Perform & Protect programma van DeWalt

Het Perform & Protect programma van DeWalt biedt voor deze mensen dé oplossing als het om deze problemen gaat. Dit programma omvat producten die voldoen aan zeer strenge criteria uit één van de volgende drie thema’s: Vibraties, Stof en Controle. DeWalt gereedschappen die het Perform & Protect-logo VIBRATIES hebben, veroorzaken tot 50% minder trillingen. Mensen raken minder snel vermoeid en kunnen langer achter elkaar doorwerken. DeWalt gereedschappen die voorzien zijn met het Perform & Protect-logo CONTROLE hebben een extra innovatieve veiligheidsfunctie voor de koppelcontrole in het gereedschap om daarmee de kans dat tijdens het boren het toestel vast komt te zitten te minimaliseren. Gereedschappen met het Perform & Protect-logo STOF staan garant voor een verminderde kans op stofinademing.

Bekijk ons volledige assortiment DeWalt gereedschap

 
Geplaatst in Nieuws door

admin