Nummer 1 in professioneel gereedschap

 
€ 0,00

Berg uw gereedschap goed op!

10-10-2012 10:54

Gereedschap dient u op de juiste manier te gebruiken. Naast het gebruik zijn er nog tal van aandachtspunten waar u als klusser op moet letten, vooral tijdens de aankomende herfst en winter maanden. Om onze klanten zo goed mogelijk voor te bereiden op de koude maanden, en ervoor te zorgen dat producten niet verroesten hebben we een aantal belangrijke punten opgesteld.

Opbergen

Gereedschap is op verschillende manieren op te bergen, bijvoorbeeld op een plank of aan de muur. Wij raden aan om ook gebruik te maken van gereedschapskoffers, gereedschapsgordels, gereedschapskisten, gereedschapstassen of stellingen en kasten om uw gereedschap goed op te bergen. Klein gereedschap kunt u het beste opslaan in de daarvoor bestemde gereedschapskoffers. Vaak zijn deze voorzien van insteekvakken en een binnenbak voor waardoor alles overzichtelijk blijft. Voor veel gereedschap en het grotere gereedschap raden wij aan om gebruik te maken van een gereedschapwagen. Vaak is een gereedschapwagen voorzien van een uitneembare bak, die erg handig is als u maar een deel van het gereedschap nodig heeft. Voor de accu machines kunt u het beste een machinekoffer gebruiken. Vaak zijn koffers per merk beschikbaar. Daarnaast zijn ladekasten of stellingen goed te gebruiken om gereedschap op te slaan in schuren. Bij toolnation vindt u een ruim aanbod van opbergmogelijkheden voor al uw gereedschap.

Tips bij het opbergen van gereedschap

Isoleren & Ventileren Veelal word gereedschap opgeslagen in een schuur, een plek die meestal niet of minder goed geïsoleerd/geventileerd is. Hierdoor ontstaat er een te vochtige ruimte waardoor het gereedschap roest kan oplopen. Bent u niet in staat de ruimte goed te isoleren of te ventileren dan wil het plaatsen van een vochtvreter of ontvochtiger ook goed helpen. Invetten Bent u niet in staat de ruimte voldoende te isoleren en te ventileren dan kunt u ook uw gereedschap in vetten. Kaarsvet of was is hiervoor goed te gebruiken. Met deze maatregel voorkomt u dat het gereedschap gaat roesten. Loopt het gereedschap incidenteel tóch roest op dan kunt u het laten weken in azijn(alleen bij ijzer). Ook kun u gereedschap insmeren met een mengsel van water, zemelen, zout en azijn. Hierdoor zal het weer meer gaan glazen.

Preventie van een inbraak

Tenslotte willen we nog 1 tip geven om inbraken te voorkomen. Zorg allereerst dat alles voorzien is van sloten. Daarnaast is aan het aan te raden om gereedschap goed op te bergen omdat inbrekers ook gebruik kunnen maken van het gereedschap, om het inbreken makkelijker te maken.
Geplaatst in Overige door

admin