Nummer 1 in professioneel gereedschap

 
€ 0,00

Accu beveiliging van Makita

16-04-2013 11:24

Accu boormachines. Ze zijn niet meer weg te denken uit onze gereedschapskist. We staan niet meer stil bij het gemak dat ze met zich meebrengen. Wie herinnert zich niet de tijd dat we met lange snoeren en verlengkabels moesten werken om op de juiste plek te komen met de boor. En na een middagje klussen was je vooral nog lang bezig met het weer netjes oprollen van alle kabels, die uiteraard weer flink in de knoop zaten. De accu boormachine heeft daar verandering in gebracht. Maar daar is de ontwikkeling niet stil blijven staan! Makita heeft namelijk een 3-voudig accu-beveiligingssysteem ontwikkeld dat beschermt tegen overbelasting, oververhitting en een te lage acculading. Heb je een Makita boormachine en wil je weten of ook jouw accu deze beveiliging heeft? Zoek dan naar het ster merkteken dat op boven op de accu is te vinden. Heb je een reserve accu zonder ster merkteken? Geen probleem. De machine werkt gewoon. De 3-voudige beveiliging doet het echter niet, omdat deze specifiek is ontwikkeld voor de nieuwe accu's waar het ster merkteken op te vinden is.

Wat te doen als mijn accu word overbelast?

Voor het je opnieuw gaat proberen is het belangrijk om eerst na te gaan waardoor de overbelasting is ontstaan. Als je dit weet kun je je werkwijze hierop aanpassen en verdergaan met de klus. Dit zorgt voor een aanzienlijk langere levensduur van zowel de accu als de machine.

Wat te doen als mijn accu oververhit raakt?

Als je accu te heet is geworden kun je hem het beste direct van de machine af halen en in de lader zetten. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, gaat de lader er niet voor zorgen dat de batterij nog heter word? Het antwoord is nee. De lader gaat de accu namelijk eerst koelen voordat hij gaat opladen. Je accu is dus snel weer op de juiste temperatuur, zodat je weer snel verder kan met je klus!

Wat te doen als mijn accu een te lage lading heeft?

Het antwoord daarop mag duidelijk zijn: haal de accu van je machine en zet hem in de lader. De beveiliging zorgt ervoor dat de accu wel altijd onder spanning blijft staan zodat een te lage spanning niet ten koste gaat van de levensduur van de accu. Deze en vele andere accu boormachines van Makita en andere merken zijn verkrijgbaar bij Toolnation.  
Geplaatst in Machines door

admin