Nummer 1 in professioneel gereedschap

 
€ 0,00

De bladblazer!

30-10-2012 11:09

We blijven ook deze week in de herfstsfeer. Een sfeervol jaargetijde dat niet alleen sfeer met zich mee brengt maar ook een heleboel bladeren. Bladeren die uw tuin of uw tuinpad bedolven. Om uw tuin schoon te houden kunt u aan de slag met de hark, maar heeft u een groter(e) tuin(pad) dan is een bladblazer of bladzuiger zeker niet overbodig. Wij gaan u inzicht geven in welke types bladblazers er zijn en waar u op moet letten bij een eventuele aankoop. We houden hier rekening met bladblazers en bladzuigers. Ook zijn er modellen die zowel kunnen blazen als zuigen.

De bladblazer

Met dit apparaat kun je met gemak de bladeren en ander tuinafval bij elkaar blazen om het daarna op de compost te gooien. De bladblazer is vooral een aanrader bij een grote oprit of tuin.

De bladzuiger

Deze kun je vergelijken met een stofzuiger, alleen dan voor buitengebruik. Het apparaat zuigt, afhankelijk van de kracht die het heeft, droge en natte bladeren op, maar ook ander tuinafval zoals gemaaid gras. Sommige modellen zijn zelfs voorzien van een 'haksel', deze zorgt ervoor dat het afval dat opgezogen word, meteen word gemalen. Het voordeel van de 'haksel' is dat er veel meer afval in de zak kan.

Minder herrie of meer kracht?

De bladruimers werken op benzine óf zijn elektrisch. De laatst genoemde is het meestvoorkomende en heeft meer voordelen dan de bladruimer op benzine. Deze modellen zijn lichter en dus gemakkelijker in gebruik. Ook hebben ze minder onderhoud nodig en maken ze minder herrie. De bladruimers op benzine, slechter voor het milieu, hebben echter meer kracht. Wij adviseren dan ook de benzine bladruimer voor de grotere tuin omdat u geen last heeft van een stroomkabel. Hoewel u ook kunt kiezen voor een bladruimer als één van de accu machines. Daarbij komt kijken dat deze modellen wel duurder zijn en minder kracht hebben.

Capaciteit

Hoe herken je de blaascapaciteit van een bladruimer? De capaciteit bij een bladblazer word weergegeven in kilometers per uur, dit is te vergelijken met een auto. Hoe hoger het aantal kilometers per uur hoe meer kracht het apparaat levert. Bij een bladzuiger is dit anders. Hier wordt de capaciteit weergegeven in het aantal liters per uur het apparaat verbruikt. Hoe hoger het aantal liters des te meer kracht. Toolnation biedt u bladblazers aan van vier verschillende fabrikanten: Hitachi, Bosch, Makita en Stihl. Wij hopen dat u een keuze kunt maken uit de verschillende prijsklassen waarin we onze producten aanbieden. Wij gaan voor veilige en begaanbare tuinen en tuinpaden!
Geplaatst in Tuin & Park door

admin