Nummer 1 in professioneel gereedschap

 
€ 0,00

Haag snoeien? Zo doe je dat

08-05-2014 17:09

Om een mooie haag te creëren is het belangrijk dat je de haag snoeit, op het juiste moment en op de juiste wijze. Door de haag te snoeien kun je hem de vorm en omvang geven die je zelf wilt. In dit blogartikel leggen we je uit waar je rekening mee moet houden wanneer je je haag gaat snoeien. Zo vertellen we je wanneer, hoe en waarmee je de haag snoeit.

Wanneer snoei je de haag?

Hoewel je bepaalde bomen, struiken en bloemen al beter vroeg in het jaar kunt snoeien, kun je de haag pas beter ver in het voorjaar snoeien. Dit kan vanaf mei en bij voorkeur rond half juni gedaan worden. Omdat 21 juni de langste dag is snoeien veel mensen rond deze dag, aangezien de haag rond deze tijd de sterkste groei heeft gehad. Snoei je de haag te laat dan heb je kans dat hij in de winter niet mooi groen is. Hoe vaak je de haag snoeit hangt vooral af van het soort haag. Een snel groeiende haag als de Leylandcipres zul je vaker moeten snoeien om de gewenste vorm te behouden. De populaire Buxus volstaat meestal met eenmalig snoeien.

Hoe?

Uiteraard is het belangrijk dat je bij het snoeien van de haag denkt aan je veiligheid. Let op de mensen om je heen, zorg dat je de ruimte hebt om te snoeien en let op stekkers. Begin je met snoeien dan is het goed om van tevoren te bepalen op welke hoogte en in welke vorm je de haag wilt snoeien. Eventueel kun je een touw spannen om ervoor te zorgen dat je op dezelfde hoogte snoeit. Zorg ervoor dat je de bovenkant dunner snoeit dan de onderkant, zo voorkom je dat de onderkant geen lichtinval meer heeft. Het is van belang dat je de haag niet te kort snoeit, veel soorten hagen hebben moeite om kale plekken te herstellen.

Waarmee?

Een haag snoei je uiteraard met een heggenschaar. Zorg dat de snijbladen scherp zijn en dat er geen roest op zit. Zeker voor de wat langere hagen is een (accu) elektrische of een motorheggenschaar onmisbaar. Bij Toolnation vind je al (accu) heggenscharen vanaf € 58,- (incl. BTW). In ons ruime assortiment heggenscharen vind je scharen van diverse topmerken als Bosch, Hitachi, Makita en Metabo. Let bij het kopen van een heggenschaar op het vermogen van de motor of de accu. Bekijk ons volledige assortiment heggenscharen.  
Geplaatst in Tuin & Park door

admin