Nummer 1 in professioneel gereedschap

 
€ 0,00

Hoe gebruik je een Hitachi accuboorschroefmachine?

18-07-2013 16:26

Hitachi heeft verschillende accuboorschroefmachines op de markt gebracht, waaronder de Hitachi ds14dcl.

Instructies

 

1. Plaats de batterij

De batterij bevestig je met een harde klik aan de onderzijde van de accuboorschroefmachine. Wanneer de accu niet gebruikt wordt dient het op de acculader geplaatst te worden. De levensduur van de accu varieert afhankelijk van hoe vaak en waarvoor je de machine gebruikt. Als je veel gaten boort in hard hout zal de accu eerder achteruit gaan in vergelijking met het boren van slechts enkele gaten in zachter materiaal zoals gipsplaten. Verwijder de accu door de plaatjes aan de zijkanten van de accu in te drukken.

2. Stel de richtingsknop in

Net boven de drukknop is een knop waarmee u de accuboorschroefmachine plaatst in zijn vooruit of achteruit. Voor rechtshandige personen bevindt de voorwaartse positie zich aan de linkerkant van de boormachinehouder en is het toegankelijk voor de duim. De mogelijkheid om achteruit te roteren bevindt zich aan de rechterkant van de houder en is toegankelijk voor de wijsvinger. Stop de rotatie altijd voordat je van richting verandert.

3. Druk de knop in

Je kunt de snelheid van de accuboorschroefmachine variëren door de knop zachtjes in te drukken. Bij het gebruik van zeer kleine, fijne boren is het verstandig om zachtjes de knop in te drukken van de accuboorschroefmachine.

4. Stel het draaimoment in

De hoeveelheid draaibeweging of draaivermogen kan via de draaiknop worden ingesteld op de Hitachi accuboorschroefmachine. Deze draaiknop is voorzien van verschillende instellingen. Wanneer je het draaimoment op hoog instelt zal de accuboorschroefmachine langzamer schakelen maar met meer kracht.

5. Stel de boorkop in

De Hitachi heeft een snelspanboorhouder. Knijp het boorkop gedeelte van de machine zachtjes in met uw hand. Met de accuboorschroefmachine in de modus om terug te draaien druk je de knop zachtjes in. Dit zal de boorkop ontgrendelen en dwingt de tanden van de boorhouder om ver genoeg uit elkaar te gaan waardoor het plaatsen van een boor mogelijk wordt gemaakt. Zet de accuboorschroefmachine in zijn 'vooruit', houd de boorkop vast en houd de knop ingedrukt. De boorkop sluit stevig rondom de boor.

6. Plaats een boor naar keuze

Open de snelspanboorhouder en plaats de boor van je keuze. Schuif de boor in de boorkop. Sluit de boorkop stevig vast en begin met boren. Je kunt een vele speciale boren aanschaffen voor diverse toepassingen.
Geplaatst in Nieuws door

admin