Nummer 1 in professioneel gereedschap

 
€ 0,00

Makita gereedschap: de Makita Anti Vibaratie Technologie (AVT)

20-05-2014 14:16

Wanneer u veel gebruik maakt van boorhamers of combihamers, dan zult u het verschil in trillingswaardes wellicht goed kunnen merken. Na lang gebruik van deze machines, kan dit onprettig werken. Om dit probleem op te lossen komt Makita met haar Anti Vibratie Technologie (AVT). Deze technologie zorgt ervoor dat trillingswaarde heel wat lager komt te liggen. In een recent voorbeeld wordt de HR4013C combihamer besproken. In deze machine zit de Anti Vibratie Technologie verwerkt. De video, onderaan deze pagina, laat zien hoe dit systeem werkt.

De HR4013C combihamer

Deze combihamer is geschikt voor zowel breken als boren tot maximaal 40 mm. De ingebouwde Anti Vibiratie Technologie zorgt ervoor dat de machine zo weinig trillingen heeft dat je wel tot acht uur lang met deze machine kunt blijven werken. De lage trillingswaarde komt door de actieve contragewichten en doordat het huis waarin de overbrenging en de motor zitten, losgekoppeld is van de handgrepen. Het huis kan op deze manier vrij bewegen tussen de handgrepen wat erg prettig werkt. In de video wordt de HR4013C vergeleken met de voorganger, de HR4010C. Hierbij wordt een test uitgevoerd om te laten zien hoe weinig trillingen de machine geeft. Om het effect duidelijk te maken heeft men op de zijhandgreep van zowel de HR4010C als op de HR4013C een doorzichtige kunststof beker met balletjes geplaatst. Als de machine ingeschakeld wordt, dan zie je duidelijk dat de balletjes bij de HR4013C veel minder bewegen dan bij de HR4010C.

De HR4013C bij Toolnation

Natuurlijk heeft Toolnation dit geweldige Makita gereedschap in het assortiment opgenomen. De HR4013C is verkrijgbaar voor slechts €593,21 excl. BTW en is voorzien van onze Toolplus garantie. Daarnaast krijgt u ook nog eens €40 retour bij de aanschaf van dit product. Nieuwsgierig geworden naar de techniek? Bekijk dan de video waarin Makita uitleg geeft over de werking.
Geplaatst in Nieuws door

admin