Nummer 1 in professioneel gereedschap

 
€ 0,00

Terrasverwarming

16-10-2012 11:39

We schreven het eerder al in deze blog: het herfstseizoen is weer begonnen. Het herfstweer brengt lagere temperaturen met zich mee en dat betekend dus das het al snel minder prettig word om 's avonds buiten te zitten. In dit geval is een terrasverwarming (of heater) een uitkomst. We laten u zien welke modellen/varianten er zijn en waar u op moet letten(veiligheid).

De meestvoorkomende varianten zijn de gaskachel en de elektrische heater. De laatst genoemde werkt op infrarood.

Hoe werkt infrafrood terrasverwarming?

Infraroodstraling zorgt voor een hogere gevoelstemperatuur en niet voor een hogere luchttemperatuur. Dit is te vergelijken met de zon, beide verwarmen objecten en niet de lucht 'er om heen'. Hoewel de lucht er om heen wél de gevoelstemperatuur omlaag kan brengen door bijvoorbeeld wind of tocht.

De gaskachel of -straler

Het voordeel van dit type terrasverwarming is dat het geen stopcontact nodig heeft en is dus gemakkelijker te (ver)plaatsen. Anderzijds moet u rekening houden met de afstand tussen muur of vloer in verband met veiligheid. Waar moet u bij deze terrasverwarming nog meer op letten? (Bron: veiligheidstips Shell propaan) zorg dat de gasfles altijd in een geventileerde ruimte staat, i.v.m. ontsnappend gas

  1. plaats de gasfles nooit in een kelder of in de buurt daarvan, het gas kan zich ophopen op die laagste gelegen plek en er kan een explosief mengsel ontstaan
  2. houd de glasfles weg van warmte temperaturen, ook hierdoor kan de druk onnodig laten oplopen
  3. let op dat u de juiste gasdrukregelaar gebruikt
  4. plaats de gasfles altijd rechtop
  5. controleer voor gebruik altijd op eventuele lekkage

Toolnation biedt u een aantal mogelijkheden in een verschillende prijsklassen. U heeft de keuze uit staande-terrasverwarmers en terrasverwarmers die op te hangen zijn. De staande terrasverwarmers zijn voorzien van omvalbeveiliging. Wanneer de verwarmer om valt zal de gasaansluiting direct worden afgesloten.

Voordat u uw aankoop doet is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. U moet zich af vragen of u genoeg ruimte hebt om een terrasverwarming te plaatsen. Heeft u genoeg ruimte, bekijk dan hoe groot uw oppervlak is. Houd rekening met de weersomstandigheden van de plek waar u de verwarming plaatst. Door wind of tocht kan het verwarmingsoppervlak kleiner worden. Als aller laatst moet u voorzien zijn van stroom, kiest u voor een elektrische terrasverwarming. Wij hopen dat we u met deze informatie hebben kunnen verwarmen en dat u een weloverwogen keuze kunt maken!

Geplaatst in Tuin & Park door

admin