Nummer 1 in professioneel gereedschap

 
€ 0,00

Waar dien je op te letten bij het kopen van een accuboormachine?

21-06-2013 10:05

Accuboormachines zijn een van de meest gebruikte gereedschappen en geschikt voor de meeste klusjes in en rondom uw huis. We hebben dan ook een lijst samengesteld van de belangrijkste zaken waar je op dient te letten bij het kiezen van een boormachine, zodat je diegene kiest die het beste aan je behoeften voldoet.

Voltage

Voltage vertelt je in feite hoeveel vermogen een boormachine verschaft. Hoewel sommigen het liefste de meest krachtige boormachine willen aanschaffen, dien je na te gaan waarvoor je de boormachine gaat gebruiken. Een boor met een hoog voltage is niet echt geschikt voor gebruik rondom het huis vanwege de tijd die gepaard gaat met en de hoeveelheid stroom die er nodig is voor het opladen van de batterijen. In het algemeen wordt aangeraden om een boormachine met 18V of minder te kiezen, indien het enkel voor thuisgebruik is. Er zijn ook accuboormachines met een voltage tot aan 36V verkrijgbaar. Deze boormachines zijn het meest geschikt voor bouwplaatsen.

Torsie

Torsie gaat eigenlijk hand in hand met voltage. Een boormachine met een hoog voltage, maar niet al te veel torsie is niet erg effectief. In de meeste gevallen geldt: hoog voltage, veel torsie. Maar dit is niet altijd het geval. In dit geval is het aan te bevelen om die boormachine te kiezen die de beste torsie biedt voor het voltage dat je hebt gekozen.

Accu's

Bij de aanschaf van ieder draadloos gereedschap dien je hierbij stil te staan. Je wilt accu's die snel opladen en die de stroom voor een lange periode vasthouden. Lithium-ion accu's zijn veelal de beste optie alhoewel er ook een aantal goede nikkel-cadmium-accu's (NiCd) zijn.

Indien je nog andere draadloze elektrische gereedschappen hebt is het wellicht een goed idee om ervoor te zorgen dat de accu's onderling verwisselbaar zijn. Meestal betekent dit dat je al het gereedschap van dezelfde fabrikant dient te kopen, maar zelfs dit is niet altijd een garantie voor uitwisselbaarheid. Als je van plan bent om veel klussen uit te voeren met je boormachine, vooral als je er gebruik van maakt op een bouwplaats is het verstandig om voor twee accu's te kiezen zodat er één kan opladen terwijl je de andere gebruikt.

Accuboormachine kopen

Wil je een accuboormachine kopen? Breng dan een bezoek aan onze online winkel Toolnation, dé beste keuze voor het aanschaffen van je machine! Hier heb je een ruime keuze aan diverse accuboormachines met bekende merken als DeWalt, Festool, Makita en Metabo.

Geplaatst in Elektrisch gereedschap door

admin