Waarvoor kun je een hogedrukreiniger gebruiken?

Een hogedrukreiniger is inzetbaar voor het schoonmaken van verschillende materialen. De hogedrukspuit wordt voornamelijk gebruikt voor het reinigen van oppervlakken buiten het huis. Denk daarbij aan bijvoorbeeld tegels, kozijnen, muren, afvoerbuizen of ramen. Daarnaast wordt de hogedrukreiniger vaak ingezet om machines schoon te maken. Daarbij kun je denken aan auto's, scooters, caravans, boten of barbecues. In dit blogartikel gaan we wat dieper in op het inzetten van een hogedrukreiniger in verschillende situaties.

Het gemak van een hogedrukreiniger

De hogedrukreiniger is zo goed inzetbaar voor verschillende klussen, doordat er een geconcentreerde straal water uit de machine komt. Op deze manier ligt de focus van het water op het oppervlak dat gereinigd moet worden, waardoor je efficiënter kunt werken. Daarnaast bespaar je met een hogedrukreiniger ook nog eens veel water door deze focus.

 

Bestrating schoonmaken met hogedrukreiniger

Het reinigen van bestrating is een veel voorkomende reden voor de aanschaf van een hogedrukreiniger. Denk daarbij aan het verwijderen van groene aanslag op tegels of zelfs muren. Bij dit type gebruik willen we je aanraden om een roterend opzetstuk te gebruiken. Deze wordt ook weleens een vuilfrees genoemd. Door de roterende straal wordt het oppervlak niet alleen sneller gereinigd, maar ook nog een beter schoon dan het gebruik van een rechte straal. Aangezien het hier om een zwaardere reiniging gaat, raden we je aan om een hogedrukreiniger met een werkdruk van meer dan 145 bar te gebruiken.

 

Auto schoonmaken met hogedrukreiniger

Veel mensen gebruiken de hogedrukreiniger voor het schoonmaken van een auto. Auto's zijn ook prima schoon te maken met een hogedrukspuit. Op deze manier zorgt je ervoor dat je minder snel krassen krijgt en het werkt vele malen sneller dan met spons en emmer. Je werkt dus efficiënter en je bespaart tijd. Wel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het reinigen van je auto met een hogedrukspuit. Deze zijn als volgt:

 
  • Sommige merken van hogedrukreiniger leveren speciale borstels mee voor het reinigen van je auto. Gebruik deze borstels dan ook om eventuele beschadiging te voorkomen.
  • Houdt de hogedrukreiniger op een gepaste afstand. We zouden een afstand van ongeveer 30 cm aan willen raden.
  • Wees voorzichtig rondom de banden. Het kan namelijk voorkomen dat er te veel druk op het ventiel komt te staan waardoor deze krom buigt.
 

Het is aan te raden om een hogedrukreiniger te gebruiken met een werkdruk tussen de 126 en 145 bar.

 

Klein reinigingstaken

Je kunt een hogedrukreiniger prima inzetten voor het schoonmaken van bijvoorbeeld tuinmeubels of barbecues. Hiervoor raden we aan om een lichte hogedrukreiniger te gebruiken met een werkdruk tot 125 bar.

 

Verf verwijderen met hogedrukreiniger

Tot slot is het verwijderen van verf erg eenvoudig met een hogedrukreiniger. Voornamelijk verf op waterbasis is makkelijk te verwijderen. Het verwijderen van verf met een hogedrukreiniger is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens snel en netjes. Hiervoor is een hogedrukreiniger met een werkdruk tussen de 126 en 145 geschikt.