Wat is de beste hogedrukreiniger?

Wat is de beste hogedrukreiniger?

Hogedrukreinigers zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Maar welke is nu de beste? Hoe vergelijkt u hogedrukreinigers? Waarop moet u letten? Toolnation heeft een groot aanbod hogedrukreinigers van verschillende merken. We helpen u graag om de goede hogedrukreiniger te kiezen.

De duurste hogedrukreinigers zijn de professionele hogedrukreinigers die met warm water werken, deze zijn ook voorzien van een verbrandingsmotor (meestal op diesel). De grootste staan op een aanhanger; de iets kleinere zijn in principe stationair en zijn voorzien van een hijsframe om ze met de kraan op de juiste plek te zetten. De prijzen voor de professionele hogedrukreinigers op aanhanger liggen rond de 40.000 euro; die met een hijsframe rond de 10.000 euro. Het toonaangevende merk in deze categorie is Kärcher Professional. Er zijn ook professionele hogedrukreinigers die werken met warm water waarvan de boiler wordt verhit met stookolie of gas. Het hogedrukdeel werkt daarbij elektrisch.

Een behoorlijk stuk goedkoper zijn de professionele hogedrukreinigers met een verbrandingsmotor die werken met koud water. Hier is benzine de meest gebruikte brandstof. In deze categorie is opnieuw Kärcher Professional de grootste aanbieder, gevolgd door Kränzle.

 

Heavy duty hogedrukreinigers

Nog steeds voor professioneel gebruik zijn de heavy duty hogedrukreinigers. Daarin beginnen naast Kärcher Professional en Kränzle ook merken zoals Makita en Nilfisk de markt te betreden. Dit zijn machines die werken met een hoge waterdruk, meestal meer dan 150 bar. Veel van deze machines hebben daarvoor wel een 400 Volt krachtstroom aansluiting nodig.

Voor de meeste gebruikers zal zo’n hoge waterdruk niet nodig zijn en op veel plekken is er ook geen 400 Volt krachtstroom aansluiting aanwezig. In dat geval vallen veel heavy duty reinigers af. De keuze gaat dan automatisch naar hogedrukreinigers in de compact series. Maar ook in dit assortiment zijn een aantal goede hogedrukreinigers te vinden met een behoorlijk hoge druk, welke op de normale 230V aansluiting functioneren. U komt dan uit op enkele hogedrukreinigers van Kärcher Professional, maar kunt daarnaast ook kiezen voor bijvoorbeeld de hogedrukreiniger van Bosch met 150 of 150 bar.

 

Afstand tot aansluitingen

De beste hogedrukreiniger is uiteraard de hogedrukreiniger die het meest geschikt is voor het werk dat u voor ogen hebt. Er is lang niet altijd een hele hoge druk nodig. Soms kan een te hoge druk zelfs schade toebrengen aan het te reinigen oppervlak. De regelbaarheid van de druk en het minimum en maximum daarvan is dus een belangrijk aspect om op te letten.

Ook belangrijk is de aanwezige stroomaansluiting en de afstand vanaf de werkplek naar die aansluiting. Uiteraard is een grote afstand altijd te overbruggen met een kabelhaspel, maar het is toch wel handig als de hogedrukreiniger zelf beschikt over die kabellengte die je geregeld nodig hebt. Datzelfde geldt natuurlijk voor de bijbehorende waterslang. Waar zit het watertappunt waar u op aan kunt sluiten?

 

Slanglengte

De stroomaansluiting en het watertappunt bepalen waar u de hogedrukreiniger neer kunt zetten. De lengte van de hogedrukslang aan het apparaat bepaalt vervolgens de grootte van uw werkveld. Als u kleinere, goed verplaatsbare spullen reinigt op één en dezelfde locatie heeft u geen lange slang nodig; wilt u grotere voorwerpen of een groot terras reinigen dan is een lange slang wellicht een must.

Neemt u de hogedrukreiniger regelmatig mee in de bestelauto of bedrijfsbus, dan is ook het gewicht van het apparaat iets om op te letten, evenals de wielen die er onder zitten. Ook de afmetingen kunnen dan een rol gaan spelen.

 

Hogedrukreiniger accessoires

Hogedrukreinigers worden geleverd met verschillende accessoires, zoals een vuilfrees, spuitpistool of spuitlans. Let er op of juist die accessoires er bij zitten, die u het meest denkt te gaan gebruiken. Ook zijn hogedrukreinigers vaak voorzien van een reservoir voor reinigingsvloeistof. De grootte van het reservoir kan verschillen. Als u veel en vaak reinigingsmiddelen gebruikt, kan een groter reservoir handig zijn. Dan hoeft u minder vaak uw werk te onderbreken om het reservoir bij te vullen.

 

Premium dealer

Toolnation heeft een ruim assortiment aan goede hogedrukreinigers van diverse merken. Toolnation is Premium dealer van vele merken en u ontvangt bij Toolnation vaak extra garantie bovenop de fabrieksgarantie. Ook beschikken we over een eigen service-reparatiewerkplaats waar onze medewerkers conform de voorwaarden van de fabrikanten reparaties uitvoeren.