Lijmpistolen

Materialen lijmen met een hotmelt smeltlijm is niet meer weg te denken uit de hedendaagse verlijmingstechniek. De lijm is goed modificeerbaar, waardoor je een goede hechting kunt bereiken op vrijwel alle materialen en ondergronden. Om smeltlijm goed te kunnen verwerken heb je wel een goede kwaliteit lijmpistool nodig, dat de temperatuur constant houdt en goed instelbaar is. Voor het werken met smeltlijm hebben wij een ruime selectie lijmpistolen in ons assortiment, geschikt voor doe-het-zelf gebruik tot professioneel gebruik. Wij zijn officieel dealer van Bosch en Metabo lijmpistolen, maar ook een ruime selectie van andere grote merken, zoals Steinel en CMT vind je in ons assortiment.

Direct naar onze top merken: SteinelBosch

10 artikel(en)
10 artikel(en)

Lijmpistolen voor verschillende toepassingen

Elke klus en elk materiaal vereist een andere aanpak. De lijmpistolen uit onze collectie van Bosch, Metabo, Steinel en CMT hebben elk hun eigen specificaties en gebruiksdoeleinden. Hoe kies je het juiste elektrische lijmpistool voor jouw klussen? Houd, voor het kiezen van het juiste model, de volgende zaken in gedachten:

Wil je flexibiliteit in het aanbrengen van lijm?
Kies dan voor een model met verwisselbare mondstukken. Zo kun je wisselen tussen gedoseerd, puntsgewijs lijm aanbrengen, rupsvormige applicatie, of lijm sproeien voor grotere lijmoppervlakten.

Wil je maximale bewegingsvrijheid bij je lijmprojecten?
Dan is een snoerloos model op accu een goede keuze. Er zijn ook modellen lijmpistolen die zowel op accu werken, als op netvoeding, voor wanneer je langere tijd lijm moet verwerken. Ideaal dus, als je verschillende eisen hebt voor elke klus.

Zoek je een linkshandig lijmpistool?
Diverse modellen lijmpistolen zijn geschikt voor linkshandigen. Wij hebben voor alle opties modellen in ons assortiment, zodat je het juiste apparaat voor jouw gebruik kunt kiezen.

Geschikte materialen voor hotmelt smeltlijm

Een lijmpistool is een geliefd apparaat voor zowel de hobbyist, als de veeleisende professional en terecht. De warme lijm, of hotmelt smeltlijm is geschikt voor heel veel projecten. De korte droogtijd van de lijm, de vochtbestendigheid en de mogelijkheid om ook niet poreuze oppervlakten te verlijmen, maken het een veelzijdig inzetbaar apparaat. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het maken van bloemstukken, het afdichten van voegen, het lijmen van schilderijlijsten, of bij het fixeren van houtpluggen.

Hotmelt lijm is onder andere geschikt voor het verlijmen van hout, kunststof, karton, glas, rubber, keramiek, steen, textiel, kurk, leer en metaal. Styropor is niet geschikt voor verlijming met warme lijm vanwege de warmtegevoeligheid van het materiaal.