Pijpsnijder

De pijpsnijder is een handige tool die zeker van pas zal komen voor de serieuze professional zoals jij. Met een pijpsnijder snijd je eenvoudig pijpen en buizen zonder veel inspanning. Het is daarom een tool die zeker een meerwaarde biedt in je gereedschapskist. Toolnation biedt je verschillende modellen pijpsnijders tegen voordelige prijzen aan. Enkel de beste merken behoren tot ons assortiment, waaronder Stanley, Ridgid, Rems, en nog veel meer. Bekijk hier onze elektrische en professionele pijpsnijders.

Populaire merken: Exact pijpsnijder | Rems pijpsnijder

15 artikel(en)
15 artikel(en)

Waar moet je op letten bij het aankopen van een pijpsnijder?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze zult maken, kan het helpen om met een aantal dingen rekening te houden wanneer je een pijpsnijder aanschaft. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je voor de juiste snijdiameter kiest. Er zijn namelijk verschillende soorten pijpensnijders, met variërende maten van snijdiameter. Hoe groot is de diameter van de buis die je wilt snijden? De snijdiameter kan je makkelijk terugvinden bij de beschrijvingen. Bekijk ook welk materiaal je moet snijden. Kies voor een licht model als je buizen van koper en dun staal moet snijden en ga liever voor een zwaarder model als je staal met een dikke wand moet snijden. Er zijn ook pijpsnijders speciaal voor pvc.

Welke pijpsnijder kies jij?

Als je maar af en toe een pijpsnijder nodig hebt, dan kan een klein eenvoudig model volstaan. Als loodgieter of andere professional kan je vast wel een pijpsnijder met uitstekende kwaliteit gebruiken. Een pijpsnijder die het je extra makkelijk maakt. Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische pijpsnijder. Een elektrische pijpensnijder kost wel iets meer, maar voor een vakman is het een goede investering. Als je dus regelmatig pijpen of buizen snijdt kan een elektrische buizensnijder je extra werk besparen. Kies als professional voor een verstelbare buizensnijder om het je nog makkelijker te maken. Kies voor het beste materiaal, want alleen met het beste materiaal kan jij als professional je werk tot in de perfectie uitvoeren!

Waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van een buizensnijder

Na het snijden met een buizensnijder kunnen er aan de binnenkant, en soms zelfs aan de buitenkant bramen ontstaan. Het is belangrijk deze bramen meteen na het snijden te verwijderen. Anders zouden ze ervoor kunnen zorgen dat de doorstroming belemmert wordt. Op kleine pijpsnijders zijn soms al afbraammesjes gemonteerd, dat maakt het extra makkelijk.

Ook als je opzoek bent naar een pijpzaagmachine ben je op de juiste plek. Toolnation heeft naast pijpsnijders ook een ruime keuze aan de beste pijpzaagmachines. Neem zeker eens een kijkje!