Makita afkortzaag

Opzoek naar een afkortzaag van uitstekende kwaliteit? Overweeg dan zeker een Makita afkortzaag! Makita is marktleider in professioneel gereedschap, al sinds 1915. In het assortiment van Makita heb je keuze aan een ruim aanbod van afkortzagen aan een voordelige prijs. Zo vind je er een telescopische afkortzaag, een radiaal afkortzaag of een afkortzaag met onderstel. Wij van Toolnation begrijpen de noden van een échte professional. Om die reden konden wij een Topper als Makita zeker niet uit ons assortiment laten ontbreken. Bij ons vind je dus het beste van Makita aan voordelige prijzen!

Bekijk ook: Makita afkortzagen met accu | Makita afkortzagen voor metaal

11 artikel(en)
11 artikel(en)

Makita afkortzaag voor de vakman tot de doe-het-zelver

Bij Toolnation beschikken wij over een ruim aanbod aan Makita afkortzagen, geschikt voor zowel de doe-het-zelver als de echte vakman. De Makita afkortzagen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen met een onderstel en zonder onderstel. De Makita afkortzagen beschikken over een laserlijn voor optimale precisie. Daarnaast zijn de Makita afkortzagen standaard uitgerust met materiaalklem en tafelverbreders. Dit allemaal tegen de scherpste prijzen voor de echte vakman!

Dankzij het lichtgewicht en de ergonomische bouw van de afkortzagen van Makita, zijn de afkortzagen erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken.

Een nuttige tool voor elke professional

Een afkortzaag is een tool dat echt niet uit je gereedschapskist mag ontbreken. Met een afkortzaag zaag je namelijk makkelijk verschillende soorten materialen, en daarom komt deze zaag handig van pas bij verschillende klussen. Met een afkortzaag zaag je ook makkelijk bepaalde hoeken, door de aanwezigheid van de verstekfunctie. Afkortzagen komen voornamelijk goed van pas voor het zagen van werkstukken en profielen. Afkortzagen zijn geschikt voor materialen zoals: hout, metaal en kunststof.

Soorten afkortzagen

Er zijn verschillende soorten afkortzagen waaruit je kunt kiezen. Er zijn afkortzagen met onderstel, en zonder onderstel. Daarnaast bestaan er ook radiale en telescopische afkortzagen. Hoe maak je hiertussen de juiste keuze?

Met of zonder stofafzuiging?

De meeste afkortzagen zijn tegenwoordig met stofafzuiging. Dit omdat werken met stofafzuiging veiliger en properder is. Daarnaast bestaat er natuurlijk geen enkel verschil in een afkortzaag met en zonder stofafzuiging, behalve misschien de prijs. Als je wat geld wilt besparen kan je dus wel opzoek gaan naar eentje zonder onderstel, maar dan heb je natuurlijk wel wat meer werk met het opkuisen van het zaagsel!

Waarvoor zal je de afkortzaag gebruiken?

Radiaal afkortzagen werken op dezelfde manier als de gewone afkortzaag, maar dit type van afkortzaag is speciaal ontwikkeld voor de professional. Deze afkortzagen zijn duurder, maar er zijn veel meer mogelijkheden! Ook zijn radiaal afkortzagen beter voor het verzagen van grote volumes. Een radiaalzaag is wel een grote investering, bedenk dus goed op voorhand of je dit echt wel nodig hebt en vraag jezelf af waarvoor je de afkortzaag voornamelijk dient te gebruiken. Voor kleinere, meer eenvoudige klussen is een gewone afkortzaag ook prima!

Waarom kiezen voor de telescopische variant?

Tegenwoordig zijn de meeste afkortzagen telescopisch. Dat wilt eigenlijk zeggen dat je de afkortzaag naar je toe kunt trekken, voordat je het zaagblad laat zakken. Deze zogenaamde trekfunctie heeft als voordeel dat je bredere werkstukken kunt zagen.