Privacy Policy

Dirks Machines B.V., gevestigd aan Prins Mauritslaan 120-124 te 6191 EJ Beek (L), handelend onder de naam Toolnation, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Dirks Machines B.V
Prins Mauritslaan 120-124
6191 EJ Beek (L)

Contactformulier: https://www.toolnation.nl/customer-service
Telefoon: +31 (0)46-4360906

De heer Raymond Gelders is de Functionaris Gegevensbescherming van Dirks Machines B.V. Hij is te bereiken via info@dirksmachines.com.

Dirks Machines B.V. verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

- Voor- en achternaam

- Adresgegevens

- Telefoonnummer

- E-mailadres

- IP-adres

- Gegevens over uw activiteiten op onze website

- Gegevens over uw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)

- Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via https://www.toolnation.nl/customer-service, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken


Dirks Machines B.V. verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- Het afhandelen van uw betaling

- Om goederen en diensten bij u af te leveren

- Dirks Machines B.V. verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

- Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder

- U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

- U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten

- U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken

- Dirks Machines B.V. analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.

- Dirks Machines B.V. volgt uw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op uw behoefte.

Geautomatiseerde besluitvorming

Dirks Machines B.V. neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieen) van persoonsgegevens:

Type persoonsgegevensBewaartermijnReden
Volledige NAW gegevens, email adres, telefoonnummerTot opzeggingKlantaccount
Volledige NAW gegevens, email adres, telefoonnummer7 jaarFacturen, belastingdienst
Voor- en achternaam, email adresTot opzeggingEmail marketing
Voor- en achternaam, email adresTot opzeggingBeoordelingen


Delen van persoonsgegevens met derden

Dirks Machines B.V. deelt uw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die u gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Dirks Machines B.V. blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt Dirks Machines B.V. uw persoonsgegevens aan andere derden. Dit doen wij alleen met uw nadrukkelijke toestemming.

InstantieDoel

Type persoonsgegevens

Coöperatieve Rabobank U.A.
Croeselaan 18
3521CB Utrecht - Nederland
Betalingsafhandeling iDEALVolledige NAW gegevens, email adres, telefoonnummer

PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A.
22-24 Boulevard Royal
L-2449 Luxembourg

Betalingsafhandeling PayPalVolledige NAW gegevens, email adres, telefoonnummer
Ingenico Group
28-32 boulevard de Grenelle
75015 Paris - France
Betalingsafhandeling
Visa
Mastercard
American Express
KBC
BC/MC
Volledige NAW gegevens, email adres, telefoonnummer

Transsmart Nederland
Ellen Pankhurststraat 1c (Entrada)
5032 MD Tilburg, Nederland

Logistieke afhandelingVolledige NAW gegevens, email adres, telefoonnummer
MailCampaigns
Paardeweide 7
4824 EH Breda, Nederland
Email marketingVoor- en achternaam, email adres

It’s Us B.V.
Joan Muyskenweg 70
1114 AN Amsterdam

Technische ondersteuning & optimalisatieVolledige NAW gegevens, email adres, telefoonnummer

Evoworks B.V.
Velperpein 8
6811AG Arnhem

Technische ondersteuning & optimalisatieVolledige NAW gegevens, email adres, telefoonnummer

HostingXS B.V.
Kerkenbos 1063 G
6546 BB
Nijmegen, Nederland

Technische ondersteuning & optimalisatieServer log files, IP adressen

Trusted Shops GmbH
Subbelrather Strasse 15c
50823 Keulen, Duitsland

Beoordelingen

Voor- en achternaam, email adres

Trustpilot A/S
Pilestraede 58, 5e verdieping
1112 Kopenhagen, Denemarken

Beoordelingen

Voor- en achternaam, email adres

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Om het bezoek aan onze website aantrekkelijk te maken en het gebruik van bepaalde functies mogelijk te maken, gebruiken wij op bepaalde pagina´s zogenaamde cookies. Het betreft kleine tekstbestanden die op uw randapparatuur (terminal) worden opgeslagen en die bepaalde instellingen en gegevens over de uitwisseling met ons systeem via uw browser opslaan. Enkele van de cookies die wij gebruiken, worden na de browsersessie, dus nadat u uw browser hebt afgesloten, weer gewist (zogenaamde sessiecookies). Andere cookies blijven op uw randapparatuur en maken het voor ons mogelijk om uw browser bij het volgende bezoek weer te herkennen (permanente cookies). Cookies bevatten geen persoonsgegevens en kunnen daarom niet rechtstreeks aan een gebruiker worden gekoppeld. Wij vragen u om er rekening mee te houden dat bepaalde cookies al worden geplaatst zodra u onze website bezoekt. U kunt uw browser zo instellen dat u over het gebruik van cookies wordt geïnformeerd en zelf kunt beslissen of u hiermee in bepaalde gevallen akkoord gaat of helemaal niet. Bij het niet aanvaarden van cookies kan de functionaliteit van onze website beperkt zijn. Hieronder vindt u informatie over de door ons gebruikte cookies en de instellingsmogelijkheid van uw browser.

Noodzakelijke cookies

Deze cookies zijn noodzakelijk om de werking van onze website mogelijk te maken. Hiertoe behoren bijv.cookies waarmee u bij het klantgedeelte kunt inloggen of iets in het winkelmandje kunt plaatsen.

Analytische cookies

Deze cookies stellen ons in staat om anoniem gemaakte gegevens over het gebruikersgedrag van onze bezoekers te verzamelen. Deze worden door ons vervolgens geanalyseerd om bijv. de functionaliteit van de website te verbeteren en om u interessante aanbiedingen te tonen

Functionele cookies (functional cookies)
Deze cookies worden voor bepaalde functies van onze website gebruikt, bijv. om een betere navigatiestroom op onze website voor te stellen en om u gepersonaliseerde en relevante informatie te tonen (bijv. „op interesse gebaseerde advertenties“)

Targeting cookies
Deze cookies registreren uw bezoek aan onze website, de sites die u hebt bezocht en de links waarop u hebt geklikt. Wij zullen deze informatie gebruiken om onze website en de advertenties die aan u worden getoond zo te selecteren dat deze voldoen aan uw interessen.

Cookies van derde partijen (third party cookies)
Deze cookies van enkele van onze reclamepartners dragen ertoe bij het internetaanbod en onze website voor u interessanter te maken. Daarom worden bij uw bezoek aan onze website ook cookies van partnerbedrijven op uw harde schijf opgeslagen. Hierbij gaat het om tijdelijke cookies die na een ingestelde tijd automatisch worden gewist. Cookies van partnerbedrijven worden doorgaans na enkele dagen tot 24 maanden gewist, in enkele gevallen ook na meerdere jaren. Ook de cookies van onze partnerbedrijven bevatten geen persoonsgegevens. Er worden alleen pseudoniemgegevens onder een user-ID geregistreerd. Deze pseudoniemgegevens worden op geen enkel moment met uw persoonsgegevens samengevoegd (gepoold).

Hoe configureer ik de cookie-instellingen van mijn browser? Elke browser onderscheidt zich in de manier waarop hij de cookie-instellingen beheert. Deze manier wordt in het hulpmenu van elke browser beschreven. In het hulpmenu leest u hoe u uw cookie-instellingen kunt wijzigen. Voor de respectievelijke browsers kunt u de volgende links gebruiken:

  • Internet Explorer™: http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-vista/Block-or-allow-cookies
  • Safari™: http://apple-safari.giga.de/tipps/cookies-in-safari-aktivieren-blockieren-loeschen-so-geht-s/
  • Chrome™: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=nl&hlrm=en
  • Firefox https://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-in-en-uitschakelen-websites-voorkeuren
  • Opera™ : http://help.opera.com/Windows/10.20/nl/cookies.html

Google Double Click Cookie In verband met het gebruik van Google Analytics, Google gebruikt hiervoor de zogenaamde dubbelklikcookie (double click cookie) waarmee uw browser kan worden herkend wanneer u andere websites bezoekt. De door de cookie aangemaakte informatie over het bezoek aan deze website wordt naar een server van de V.S. gestuurd en aldaar opgeslagen. Door de activering op deze website van de functie waarmee het IP-adres anoniem wordt gemaakt, wordt bovendien het IP-adres vóór de overdracht binnen de lidstaten van de Europese Unie of andere lidstaten van de Europese Economische Ruimte ingekort. Enkel in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige adres naar een server van Google in de V.S. gestuurd en aldaar ingekort. Het anoniem gemaakte IP-adres dat in het kader van Google Analytics door uw browser wordt verstuurd, wordt niet met andere gegevens van Google samengevoegd (gepoold). Google zal deze informatie gebruiken om uw gebruik van de website met het oog op de weer te geven advertenties te analyseren, om verslagen over de websiteactiviteiten op te stellen en advertenties voor de eigenaren van de websites te maken en om bijkomende diensten te leveren die betrekking hebben op het gebruik van de website en het internet. Ook is het zo dat Google deze informatie aan derden overdraagt, voor zover dit door de wet wordt opgelegd of voor zover derden deze gegevens in opdracht van Google verwerken. Google zal echter in geen geval uw IP-adres in verband brengen met andere gegevens van Google. U kunt het gebruik van cookies door Google uitschakelen wanneer u de tool advertentie-instellingen gebruikt. Alternatief kunnen gebruikers cookies van derde aanbieders uitschakelen door de deactiveringspagina na het Netwerk-Reclame-Initiatief op te roepen. U kunt de installatie van cookies ook door de desbetreffende instelling van uw browsersoftware verhinderen. Niettemin willen wij erop wijzen dat het in dit geval mogelijk is dat u niet alle functies van deze website volledig kunt gebruiken. Meer informatie over gegevensbescherming bij Google vindt u hier.
Google Tag Manager

Bovendien gebruiken wij voor het beheer van de diensten in het licht van op gebruik gebaseerde reclame de Google Tag Manager. De tool Tag Manager zelf is een cookievrij domein (cookieless domain) en registreert geen persoonsgegevens. De tool zorgt wel voor de activering van andere tags die van uw kant onder bepaalde omstandigheden gegevens registreren (zie boven). Wanneer u op het gebied van domain of cookies een deactivering hebt uitgevoerd, blijft deze bestaan voor alle tracking-tags die met de Google Tag Manager zijn geïmplementeerd.

Gebruik van analysetools

Op deze website worden webanalysediensten gebruikt met het oog op de op de vraag afgestemde opmaak en advertenties

Gebruik van Google Analytics met het oog op webanalyse

Deze website gebruikt Google Analytics, een webanalysedienst van Google Inc. (www.google.nl), evenals technologie van Hubspot, Inc. (www.hubspot.com) (hierna „analysetools“ genoemd). Deze analysetools plaatsen cookies waarmee het gebruik van de website kan worden geanalyseerd. De informatie over het gebruik van de website die door de cookie wordt aangemaakt, wordt doorgaans naar een server in de V.S. gestuurd en aldaar opgeslagen. Bij Google Analytics wordt bovendien door het activeren van de functie waarmee het IP-adres anoniem wordt gemaakt het IP-adres vóór de overdracht binnen de lidstaten van de Europese Unie of andere lidstaten van de Europese Economische Ruimte ingekort. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres naar een server van Google in de V.S. gestuurd en aldaar ingekort. Het in het kader van Google Analytics door uw browser verstuurde IP-adres dat anoniem is gemaakt, wordt niet met de andere gegevens van Google samengevoegd (gepoold). In opdracht van de eigenaar van deze website zullen Hubspot en Google de informatie gebruiken om het gebruik van de website te analyseren, om verslagen over de websiteactiviteiten op te stellen en om bijkomende diensten te leveren die betrekking hebben op het gebruik van de website en het internet. U kunt de opslag van cookies door een desbetreffende instelling van uw browsersoftware verhinderen; niettemin wijzen wij u erop dat u in dit geval eventueel niet alle functies van deze website volledig zult kunnen gebruiken. Bovendien kunt u bij Google de registratie van de gegevens die door de cookie zijn aangemaakt en betrekking hebben op het gebruik van de website, dan wel de verwerking van deze gegevens door Google verhinderen, wanneer u de via de volgende link beschikbare browser-plugin downloadt en installeert: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl Naast de browser-plugin kunt u op deze link klikken om de registratie door Google Analytics op deze website in de toekomst te verhinderen. Hierbij wordt een opt-out-cookie op uw randapparatuur geïnstalleerd. Als u uw cookies wist, dient u opnieuw op de link te klikken. Deze website gebruikt Google Analytics, een webanalysedienst van Google Inc. (www.google.nl). Google Analytics plaatst cookies waarmee het gebruik van de website kan worden geanalyseerd. De informatie die door de cookie over het gebruik van deze website wordt aangemaakt, wordt doorgaans naar een server van Google in de V.S. gestuurd en aldaar opgeslagen. Door de activering op deze website van de functie waarmee het IP-adres anoniem wordt gemaakt, wordt bovendien het IP-adres vóór de overdracht binnen de lidstaten van de Europese Unie of andere lidstaten van de Europese Economische Ruimte ingekort. Enkel in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige adres naar een server van Google in de V.S. gestuurd en aldaar ingekort. Het anoniem gemaakte IP-adres dat in het kader van Google Analytics door uw browser wordt verstuurd, wordt niet met andere gegevens van Google samengevoegd (gepoold). In opdracht van de eigenaar van deze website zal Google de informatie gebruiken om verslagen over de websiteactiviteiten op te stellen en voor ons bijkomende diensten te leveren die betrekking hebben op het gebruik van de website en het internet. Het door uw browser doorgestuurde IP-adres dat in het kader van Google Analytics anoniem werd gemaakt, wordt niet met andere gegevens van Google samengevoegd (gepoold). U kunt de opslag van cookies verhinderen door de desbetreffende instelling van uw browsersoftware. Niettemin wijzen wij u erop dat u in dit geval eventueel niet alle functies van deze website volledig zult kunnen gebruiken. Daarnaast kunt u de registratie van de door de cookie aangemaakte gegevens en de registratie bij Google van de gegevens over het gebruik van de website verhinderen (inclusief uw IP-adres) evenals de verwerking van deze gegevens door Google wanneer u de via de volgende link beschikbare browser-plugin downloadt en installeert: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl Naast de browser-plugin kunt u op deze link klikken om de registratie door Google Analytics op deze website in de toekomst te verhinderen. Bovendien wordt een opt-out-cookie op uw randapparatuur geïnstalleerd. Als u uw cookies wist, dient u opnieuw op de link te klikken.

Een contactformulier verzenden

Persoonsgegevens worden geregistreerd als u ons deze in het kader van contact opnemen of bij inschrijving vrijwillig meedeelt. Wij gebruiken uw gegevens alleen om u de gewenste informatie of diensten te kunnen aanbieden, dit wil zeggen dat alleen de informatie en de gegevens worden opgeslagen en verwerkt die absoluut noodzakelijk zijn om op uw vraag te antwoorden of de contractuele relatie af te handelen. In het geval van contact opnemen zonder dat er een koopovereenkomst wordt gesloten, worden uw gegevens desgewenst uit onze klantendatabank gewist.

Aanmelding bij een nieuwsbrief

Wanneer u zich voor een van onze nieuwsbrieven inschrijft, gebruiken wij met uw uitdrukkelijke toestemming de door u meegedeelde gegevens om onze nieuwsbrief naar u toe te sturen. U bent verplicht om uw e-mailadres in te voeren, alle andere informatie wordt vrijwillig verstrekt. De nieuwsbrief bevat actuele informatie evenals aanbiedingen van Toolnation. U kunt zich op elk moment uitschrijven. Voor zover u zich voor onze nieuwsbrief hebt ingeschreven, sturen wij de voor de verzending van de nieuwsbrief vereiste gegevens naar een dienstverlener die wij hebben opdragen de nieuwsbrief te verzenden.

Inschrijven voor de beoordelingsherinnering

Uw e-mailadres wordt naar Trustpilot en Trusted Shops gestuurd, zodat wij u een herinneringsmail kunnen sturen voor het geven van een beoordeling over uw bestelling via het Trustpilot/Trusted Shops klantbeoordelingssysteem. Daarnaast worden eventueel de shop-URL, het bestelnummer evenals de namen en de artikelnummers van de bestelde producten verzonden, opdat u deze vervolgens, voor zover productbeoordelingen zijn voorzien, zou kunnen beoordelen. De toestemming hiervoor kan op elk moment met werking voor de toekomst worden ingetrokken. Wanneer u zich inschrijft voor de deelname aan het programma voor automatische beoordelingsherinneringen wordt u er in de toekomst na uw aankoop in de shops van de Trusted Shops leden automatisch per e-mail aan herinnerd dat u een beoordeling dient te geven. De herkenning gebeurt aan de hand van anoniem gemaakte gegevens. U kunt uw toestemming op elk moment met werking voor de toekomst intrekken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Dirks Machines B.V. en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens indienen via https://www.toolnation.nl/customer-service.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

Dirks Machines B.V. wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons


Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Dirks Machines B.V. neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Wij beveiligen onze website en overige systemen door middel van de meest recente technische en organisatorische maatregelen tegen verlies, vernietiging, toegang, wijziging of verspreiding door onbevoegde personen. Bij de overdracht van persoonsgegevens zoals de gegevens over de aanvraag, de inschrijving of de gegevens ter bescherming van de koper gebruiken wij coderingstechnologie met het oog op de hoogste mate van vertrouwelijkheid. Uw persoonsgegevens zijn beveiligd door een wachtwoord, zodat alleen uzelf toegang tot deze gegevens hebt. Onze servers gebruiken diverse beveiligingsmechanismen en autorisatieprocedures om de toegang door onbevoegden moeilijker te maken. U dient uw toegangsinformatie altijd vertrouwelijk te behandelen en het browservenster te sluiten wanneer u de communicatie met Toolnation hebt beëindigd. Op die manier zorgt u ervoor dat niemand behalve uzelf toegang kanhebben tot de persoonsgegevens, wanneer u bijv. de computer samen met anderen gebruikt.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via https://www.toolnation.nl/customer-service