Festool Geleiderails

Dankzij Festool geleiderails zaag je perfect over een rechte lijn en kun je nauwkeurig aan één stuk zagen of frezen. Festool geleiderails zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en sluiten gemakkelijk en naadloos op elkaar aan.

16 artikel(en)
16 artikel(en)

Hechtingslaag houdt geleider op zijn plaats

Onderaan de geleiderails vind je een handige antisliplaag. Deze laag zorgt voor een goede hechting op je werkvlak, zodat de geleiderail niet verschuift. Extra vast maak je de geleiderail met bankschroeven, die je op een speciaal voorziene plaats op de rail vastmaakt. Het gladde oppervlak van de geleiderail beschermt je werkstuk, maar anderzijds is de geleiderail zelf ook stevig en krasbestendig.

Ideaal om regelmatig te boren of een groef te frezen

De geleiderails van Festool dienen niet alleen om in een rechte lijn te zagen. Ze zijn bijvoorbeeld ook geschikt om in combinatie met een bovenfrees of boormachine te gebruiken. Met een bovenfrees kun je langs de rechte lijn een egale groef aanbrengen in je werkstuk. Dankzij de geometrische gaatjespatronen in sommige Festool geleiderails boor je gaten volgens een regelmatig patroon. Daardoor is dit accessoire van Festool een onmisbaar hulpmiddel voor wie bijvoorbeeld meubels maakt. Op onze website zijn er elke dag nieuwe aanbiedingen voor Festool geleiderails. Vanaf 50 euro leveren we je bestelling gratis.

Splinterbescherming

De geleiderails van Festool beschermen bovendien je handen en je armen tegen rondvliegende splinters tijdens het zagen. De zaagrand van de rail is daarvoor afgewerkt met een laagje dun rubber dat splinters tegenhoudt. Ben je op het einde van je geleiderail gekomen, dan zorgt de terugslagstop ervoor dat je niet verder zaagt dan nodig. De Festool geleiderail bestaat al sinds 1964. Het is in al die jaren dé referentie geworden voor perfect en nauwkeurig werk. Check dus elke dag onze website voor de beste deals voor accessoires en geleiderails van Festool.