Toolnation Blog

 • Waarvoor kun je een hogedrukreiniger gebruiken?

  Een hogedrukreiniger is inzetbaar voor het schoonmaken van verschillende materialen. De hogedrukspuit wordt voornamelijk gebruikt voor het reinigen van oppervlakken buiten het huis. Denk daarbij aan bijvoorbeeld tegels, kozijnen, muren, afvoerbuizen of ramen. Daarnaast wordt de hogedrukreiniger vaak ingezet om machines schoon te maken. Daarbij kan je denken aan auto's, scooters, caravans, boten of barbecues. In dit blogartikel gaan we wat dieper in op het inzetten van een hogedrukreiniger in verschillende situaties.

  Het gemak van een hogedrukreiniger

  De hogedrukreiniger is zo goed inzetbaar voor verschillende klussen, doordat er een geconcentreerde straal water uit de machine komt. Op deze manier ligt de focus van het water op het oppervlak dat gereinigd moet worden, waardoor je efficiënter kunt werken. Daarnaast bespaar je met een hogedrukreiniger ook nog eens veel water door deze focus.

  Bestrating schoonmaken met hogedrukreiniger

  Het reinigen van bestrating is een veel voorkomende reden voor de aanschaf van een hogedrukreiniger. Denk daarbij aan het verwijderen van groene aanslag op tegels of zelfs muren. Bij dit type gebruik willen we je aanraden om een roterend opzetstuk te gebruiken. Deze wordt ook weleens een vuilfrees genoemd. Door de roterende straal wordt het oppervlak niet alleen sneller gereinigd maar ook nog een beter schoon dan het gebruik van een rechte straal. Aangezien het hier om een zwaardere reiniging gaat, raden we je aan om een hogedrukreiniger met een werkdruk van meer dan 145 bar te gebruiken.

  Auto schoonmaken met hogedrukreiniger

  Veel mensen gebruiken de hogedrukreiniger voor het schoonmaken van een auto. Auto's zijn ook prima schoon te maken met een hogedrukspuit. Op deze manier zorgt je ervoor dat je minder snel krassen krijgt en het werkt vele malen sneller dan met spons en emmer. Je werkt dus efficiënter en je bespaart tijd. Wel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het reinigen van je auto met een hogedrukspuit. Deze zijn als volgt:

  • Sommige merken van hogedrukreiniger leveren speciale borstels mee voor het reinigen van je auto. Gebruik deze borstels dan ook om eventuele beschadiging te voorkomen.
  • Houdt de hogedrukreiniger op een gepaste afstand. We zouden een afstand van ongeveer 30 cm aan willen raden.
  • Wees voorzichtig rondom de banden. Het kan namelijk voorkomen dat er te veel druk op het ventiel komt te staan waardoor deze krom buigt.

  Het is aan te raden om een hogedrukreiniger te gebruiken met een werkdruk tussen de 126 en 145 bar.

  Klein reinigingstaken

  Je kunt een hogedrukreiniger prima inzetten voor het schoonmaken van bijvoorbeeld tuinmeubels of barbecues. Hiervoor raden we aan om een lichte hogedrukreiniger te gebruiken met een werkdruk tot 125 bar.

  Verf verwijderen met hogedrukreiniger

  Tot slot is het verwijderen van verf erg eenvoudig met een hogedrukreiniger. Voornamelijk verf op waterbasis is makkelijk te verwijderen. Het verwijderen van verf met een hogedrukreiniger is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens snel en netjes. Hiervoor is een hogedrukreiniger met een werkdruk tussen de 126 en 145 geschikt.

 • Makita gereedschap: Veilig werken met een Makita kettingzaag

  Met de toenemende vraag naar Makita kettingzagen, leek het ons verstandig om eens wat dieper in te gaan op dit Makita gereedschap. De kettingzaag is immers een tool waar voorzichtig mee omgegaan moet worden. Het is een machine die zwaar is en waar veel kracht achter zit. In dit blogartikel leggen we uit hoe je veilig met een kettingzaag kan werken.

  De meest voorkomende gevaren

  Een veel voorkomend probleem is terugslag van een kettingzaag. Terugslag kan voorkomen wanneer een bewegende ketting met de neus tegen een ander object aankomt. In sommige gevallen kan deze aanraking voor een bliksemsnelle terugslag zorgen waardoor de machine teruggeduwd wordt in de richting van de gebruiker.

  Ook het zagen bij koud weer kan gevaarlijk zijn. Bij koude omstandigheden, waarbij hout bevroren is, kan het voorkomen dat de ketting snel slijt en daardoor breekt. Voor het werken bij koud weer kun je onder andere met de volgende dingen rekening houden:

  - Gebruik een ruime hoeveelheid kettingolie om de zaag soepel te laten lopen.
  - Zorg ervoor dat de ketting goed gespannen is.
  - Zorg ervoor dat de beitels scherp zijn zodat de kettingzaag niet geforceerd zaagt.

  10 veiligheidstips

  Om zo veilig mogelijk te kunnen werken met je Makita kettingzaag, kan je de volgende tips gebruiken:

  1. Zorg ervoor dat je altijd de gebruiksaanwijzing met de bijbehorende veiligheidsinstructies goed doorneemt voordat je begint te werken met de kettingzaag.
  2. Draag altijd veiligheidshandschoenen, oogbescherming, gehoorbescherming en hoofdbescherming tijdens het zagen.
  3. Hanteer de zaag altijd met beide handen. Zorg er daarbij voor dat de handgrepen droog en schoon blijven zodat je een goede grip zult behouden.
  4. Om vermoeidheid te voorkomen dien je de zaag altijd op volle toeren te laten draaien. Kettingzagen zijn daarvoor gemaakt en op deze manier maximaliseer je de productiviteit van de zaag.
  5. Hanteer de zaag niet te ver van het lichaam af. Aangezien een kettingzaag zwaar is, kan het gevaarlijk zijn om de zaag te ver van je lichaam af te houden. Op deze manier kan je weinig controle uitoefenen over de zaag. Hanteer de kettingzaag ook nooit boven je macht!
  6. Voorkom terugslag door de omgeving waarin je gaat zagen zo vrij mogelijk te maken.
  7. Zorg ervoor dat de ketting altijd op de juiste spanning staat. Een losse ketting kan gevaarlijk zijn aangezien deze uit de geleider kan schieten.
  8. Een kettingzaag is gemaakt voor het zagen van hout. Ga dan ook geen andere materialen zagen met je kettingzaag.
  9. Houd alle lichaamsdelen weg van de ketting wanneer de motor draait.
  10. Forceer een botte ketting nooit tot zagen. Een scherpe ketting zou het meeste werk voor jou moeten doen. Wanneer je merkt dat je harder moet werken, is het verstandig om je beitels na te kijken.

  Makita gereedschap staat bekend om haar goede kwaliteit. Bij de aanschaf van een Makita kettingzaag weet je dat je een degelijk product koopt. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen die er in de machine ingebouwd zitten, blijft het gebruik risicovol. Het is daarom aan te raden om bovenstaande tips uiterst serieus te nemen.

 • Bosch blauw gereedschap: Het handige Click en Go systeem

  Wanneer je een ervaren klusser bent, dan kent je het veelvoorkomende probleem wellicht wel. Je hebt verschillende tools bij je die je allemaal naar je werkplek moet dragen. Vaak zijn deze tool van verschillende merken en komen ze dus in verschillende toolboxes. Het probleem van het verplaatsen is dan dat de boxen van verschillend formaat zijn en dus over elkaar heen glijden wanneer je ze opstapelt. Maar met het Click en Go systeem kan je je Bosch blauw gereedschap gemakkelijk opbergen en vervoeren.

  Click en Go Boxen

  Bosch komt met een goede oplossing voor dit probleem namelijk. Het Click en Go systeem is ontworpen om boxen eenvoudig op elkaar te stapelen. De boxen komen in drie verschillende formaten, maar passen altijd op elkaar. Daarnaast zijn ze voorzien van 3 soorten handvatten zodat je de box kunt dragen zoals jij het prettig vindt.

  De boxen zijn eenvoudig in elkaar te klikken en eenmaal aan elkaar bevestigd, vormt het een stevig geheel. Ze zullen dan ook niet van elkaar vallen tijdens het vervoeren in een auto. Het gemak van de boxen is, dat je units kunt creëren van gereedschappen die je vaak samen gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld een set maken van je Bosch blauw gereedschap, speciaal bedoeld voor werk als elektricien.

  Je box aanpassen

  Iedere Click en Go box komt met een speciale foamlaag die je kunt aanpassen naar jouw wensen. Leg de tool of het onderdeel op de foam, druk de tool stevig op het foam (waardoor er een afdruk ontstaat) en haal de vorm gemakkelijk met je hand uit de foam. Op deze manier geef je de Click en Go box een persoonlijke indeling. Daarnaast biedt de foamlaag een goede grip, waardoor je onderdelen stevig in de koffer vastliggen.

  De Click en Go boxen vervoeren

  Wanneer je met de Click en Go boxen gaat werken, zul je al snel merken dat je slimme combinaties van boxensets gaat maken. Voor een grote klus kan het voorkomen dat je veel machines nodig hebt, waardoor je veel boxen moet stapelen. Hoe ga je deze dan vervoeren? Alle boxen tegelijk tillen kan te zwaar zijn namelijk. Bosch komt met een oplossing voor dit probleem. Je kunt ervoor kiezen om de bijpassende 'dolly' te gebruiken. Dit onderstel op wieltjes is erg stevig en gemakkelijk te gebruiken. Ook is de 'L-cart' speciaal voor deze boxen ontworpen. Je kunt op deze manier hoog stapelen en er zijn zelf bevestigingskoorden die je om je boxen kunt spannen.

  Tot slot willen we je als tip meegeven om de boxen te labelen. Zo kan je snel een combinatieset van boxen maken, aangepast op je klus. Al met al zijn de boxen met het Click en Go systeem een geweldige oplossing voor het vervoeren van je Bosch blauw gereedschap. Het werk efficiënt en het ziet er ook nog eens professioneel uit!

 • Makita gereedschap: de Makita Anti Vibaratie Technologie (AVT)

  Wanneer u veel gebruik maakt van boorhamers of combihamers, dan zult u het verschil in trillingswaardes wellicht goed kunnen merken. Na lang gebruik van deze machines, kan dit onprettig werken. Om dit probleem op te lossen komt Makita met haar Anti Vibratie Technologie (AVT). Deze technologie zorgt ervoor dat trillingswaarde heel wat lager komt te liggen. In een recent voorbeeld wordt de HR4013C combihamer besproken. In deze machine zit de Anti Vibratie Technologie verwerkt. De video, onderaan deze pagina, laat zien hoe dit systeem werkt.

  De HR4013C combihamer

  Deze combihamer is geschikt voor zowel breken als boren tot maximaal 40 mm. De ingebouwde Anti Vibiratie Technologie zorgt ervoor dat de machine zo weinig trillingen heeft dat je wel tot acht uur lang met deze machine kunt blijven werken. De lage trillingswaarde komt door de actieve contragewichten en doordat het huis waarin de overbrenging en de motor zitten, losgekoppeld is van de handgrepen. Het huis kan op deze manier vrij bewegen tussen de handgrepen wat erg prettig werkt.

  In de video wordt de HR4013C vergeleken met de voorganger, de HR4010C. Hierbij wordt een test uitgevoerd om te laten zien hoe weinig trillingen de machine geeft. Om het effect duidelijk te maken heeft men op de zijhandgreep van zowel de HR4010C als op de HR4013C een doorzichtige kunststof beker met balletjes geplaatst. Als de machine ingeschakeld wordt, dan zie je duidelijk dat de balletjes bij de HR4013C veel minder bewegen dan bij de HR4010C.

  De HR4013C bij Toolnation

  Natuurlijk heeft Toolnation dit geweldige Makita gereedschap in het assortiment opgenomen. De HR4013C is verkrijgbaar voor slechts €593,21 excl. BTW en is voorzien van onze Toolplus garantie. Daarnaast krijgt u ook nog eens €40 retour bij de aanschaf van dit product.

  Nieuwsgierig geworden naar de techniek? Bekijk dan de video waarin Makita uitleg geeft over de werking.

 • Dewalt gereedschap uitgelicht: DWE315KT Oscillerende Multitool 300 Watt

  In dit artikel willen we u graag kennis laten maken met een tool van topkwaliteit. De naam van deze machine zegt al genoeg. Deze multitool van Dewalt is geweldig in gebruik voor vrijwel iedere klus. Zeker voor de professionele klusser is de Oscillerende Multitool een onmisbare toevoeging in uw gereedschapskoffer. U haalt de machine aan het begin van de dag uit uw gereedschapskoffer voor een klus en gebuikt hem vervolgens voor minimaal vijf andere klussen die dag. Zo divers zijn de functionaliteiten van deze Dewalt topper!

  Bij het zien van alle geweldige functionaliteiten van deze tool schaft de ene na de andere klusser de machine aan. Gezien het gemak waarmee de tool gebuikt kan worden en de tijd die u kunt besparen is de gebruikerservaring dan ook uniek. De Dewalt Oscillerende Multitool is gemakkelijk in gebruik met zowel een als twee handen. Daarnaast bevat deze tool een handige Ledlamp aan de voorkant voor gebruik op donkere plaatsen.

  Snel wisselen van verschillende koppen

  Een van de handigste functionaliteiten is de sleutelvrije wissel van accessoires. Je kunt in no time wisselen tussen bijvoorbeeld een zaagkop of een schuurkop. Door simpelweg de hendel in te drukken en de kop eraf of erop te schuiven kan je snel wisselen tussen de verschillende functies van deze machine. Ook de hoek van je zaagkop kan eenvoudig veranderd worden met deze functionaliteit.

  Standaard wordt deze machine geleverd met een aantal opzetdelen:

  • Zaagblad met nagels voor hout
  • Schraapblad
  • Schuurzool
  • Schuurbladen (25 stuks)
  • Universele adapter 5mm
  • Hexsleutel

  Bekijk alle productspecificaties van de DWE315KT Ocsillerende Multitool

  De Dewalt Oscillerende Multitool is bij Toolnation te verkrijgbaar in een combinatieset. Deze combinatieset beschikt naast een koffer uit nog meer opzetdelen:

  • Zaagblad met nagels voor hout
  • Schraapblad
  • Schuurzool
  • Schuurbladen (25 stuks)
  • Universele adapter 5mm
  • Hexsleutel
  • Zaagblad met snelle zaagsnede voor hout
  • Detailzaagblas voor hout
  • Zaagblad (halve circel) voor hout
  • Voegenschraperzaagblad
  • Stofzuigerhulpstuk
  • Dieptestop en zaagleider 3mm
  • TSTAK koffer

  Bekijk de DWE315KT Oscillerende Multitool combinatieset.

  Bruikbaar voor verschillende uitdagingen

  Zoals al eerder aangegeven is de Dewalt Oscillerende Multitool voor verschillende klussen inzetbaar. Zo is de tool bruikbaar voor het (door)zagen van verschillende materialen, het verwijderen van voegen, schuren, lange rechte lijnen zagen of schrapen. In onderstaande video is duidelijk te zien hoe makkelijk deze multitool te gebruiken is.

  Verkrijgbaar bij Toolnation

  Deze unieke machine is sinds kort verkrijgbaar in de Toolnation webshop. Ter introductie profiteert u tijdelijk van zeer scherpe prijzen op dit Dewalt gereedschap. Ook krijgt u bij aanschaf van deze Dewalt tool naast de 1 jaar fabrieksgarantie ook nog eens 1 jaar Toolplus garantie.

 • Haag snoeien? Zo doe je dat

  Om een mooie haag te creëren is het belangrijk dat je de haag snoeit, op het juiste moment en op de juiste wijze. Door de haag te snoeien kun je hem de vorm en omvang geven die je zelf wilt. In dit blogartikel leggen we je uit waar je rekening mee moet houden wanneer je je haag gaat snoeien. Zo vertellen we je wanneer, hoe en waarmee je de haag snoeit.

  Wanneer snoei je de haag?

  Hoewel je bepaalde bomen, struiken en bloemen al beter vroeg in het jaar kunt snoeien, kun je de haag pas beter ver in het voorjaar snoeien. Dit kan vanaf mei en bij voorkeur rond half juni gedaan worden. Omdat 21 juni de langste dag is snoeien veel mensen rond deze dag, aangezien de haag rond deze tijd de sterkste groei heeft gehad. Snoei je de haag te laat dan heb je kans dat hij in de winter niet mooi groen is. Hoe vaak je de haag snoeit hangt vooral af van het soort haag. Een snel groeiende haag als de Leylandcipres zul je vaker moeten snoeien om de gewenste vorm te behouden. De populaire Buxus volstaat meestal met eenmalig snoeien.

  Hoe?

  Uiteraard is het belangrijk dat je bij het snoeien van de haag denkt aan je veiligheid. Let op de mensen om je heen, zorg dat je de ruimte hebt om te snoeien en let op stekkers. Begin je met snoeien dan is het goed om van tevoren te bepalen op welke hoogte en in welke vorm je de haag wilt snoeien. Eventueel kun je een touw spannen om ervoor te zorgen dat je op dezelfde hoogte snoeit. Zorg ervoor dat je de bovenkant dunner snoeit dan de onderkant, zo voorkom je dat de onderkant geen lichtinval meer heeft. Het is van belang dat je de haag niet te kort snoeit, veel soorten hagen hebben moeite om kale plekken te herstellen.

  Waarmee?

  Een haag snoei je uiteraard met een heggenschaar. Zorg dat de snijbladen scherp zijn en dat er geen roest op zit. Zeker voor de wat langere hagen is een (accu) elektrische of een motorheggenschaar onmisbaar. Bij Toolnation vind je al (accu) heggenscharen vanaf € 58,- (incl. BTW). In ons ruime assortiment heggenscharen vind je scharen van diverse topmerken als Bosch, Hitachi, Makita en Metabo. Let bij het kopen van een heggenschaar op het vermogen van de motor of de accu. Bekijk ons volledige assortiment heggenscharen.

 • Gras maaien: 5 tips

  Met de hoge temperaturen in maart en april heb je ongetwijfeld al eens het gras moeten maaien. In de periode maart t/m oktober is het belangrijk het gras regelmatig te maaien. Zo krijg je een mooi en gezond gazon. Door het gras te maaien stimuleer je de aangroei van fijne grassoorten en voorkom je onkruid en mos in je gazon. In dit blogartikel geven we je een aantal tips bij het maaien van het gras en het kiezen van een geschikte grasmaaier.

  Tip 1: maai regelmatig
  Hoe vaak je het gras moet maaien hangt af van de tijd van het jaar en de mate van regenval. Laat het gras in ieder geval niet te lang worden, omdat het dan lastiger wordt om te maaien. Bovendien komt er dan minder licht bij de bodem, waardoor de grasmat dunner wordt en kan verkleuren. In de maanden maart en april volstaat 1 keer per 2 weken maaien. Vanaf mei zul je het gras elke 5 dagen moeten maaien, afhankelijk van de groei van het gras.

  Tip 2: maai het gras als het droog is
  Maar wanneer het gras droog is. Wanneer je gras maait wanneer het nat is dan zal het gras aan elkaar plakken, hierdoor kan je grasmachine verstopt raken. Daarnaast staat droog gras beter overeind waardoor het mooier vlak afgesneden kan worden.

  Tip 3: vang het gras op bij lange grassprieten
  Indien je het gras vaak maait is het niet zozeer nodig om het gras op te vangen. Kleine grassprieten vormen geen probleem voor je gazon en zorgen zelfs voor bemesting van het gazon. Lange grassprieten dienen echter opgevangen te worden. Zij zorgen voor verstikking en schimmelgroei, zeker wanneer het gras wat vochtig is. Voor het opvangen kun je een opvangbak gebruiken. Wanneer je een groot gazon hebt kun je ervoor kiezen het gras te mulchen. Een mulchmaaier zorgt ervoor dat het gemaaide gras in fijne deeltjes wordt versnipperd.

  Tip 4: maai het gras niet te kort
  Kort gras droogt snel uit en kan kale plekken en mosgroei tot gevolg hebben. De ideale maaihoogte is 2 – 3 cm. Zeker wanneer je het gras pas ingezaaid hebt dien je het gras niet te kort te maaien, begin met een hoge maaistand om vervolgens steeds korter te maaien.

  Tip 5: kies de geschikte grasmaaier
  De geschikte grasmaaier voor jouw gazon is met name afhankelijk van de grootte van je gazon. Voor een klein stuk gras is een gazonmaaier die je met de hand voortbeweegt geschikt. Voor grotere gazonnen zijn grasmaaiers met een accu of op benzine meer geschikt. Daarbij heb je de keus uit een grasmaaier met ronddraaiende messen (kooimaaier) of met een cirkelmes dat horizontaal snijdt. Voor de echt grote gazonnen is een zitmaaier geschikt. Bij Toolnation vind je in ons assortiment Bosch tevens een robotmaaier, voor het ultieme gemak.

  Bekijk al onze grasmaaiers.

 • Nieuw Makita gereedschap bij Toolnation!

  Sinds kort is er weer een groot nieuw aanbod Makita gereedschap ter beschikking gekomen. Voor de fanatieke Makita gebruiker zitten hier weer mooie machines bij. Makita gereedschap staat wereldwijd bekend om haar kwalitatief hoogstaande producten. Ons nieuwe Makita aanbod bestaat dan ook weer uit machines van top kwaliteit die uiterst geschikt zijn voor iedere klus. Het nieuwe aanbod bestaat uit verschillende gereedschappen zoals: boor/schroefmachines, acccuboormachines, slagboormachines, hogedrukreinigers en combihamers.

  Om u kennis te laten maken met deze nieuwe Makita gereedschappen hebben we een selectie voor u gemaakt van een aantal toppers uit deze collectie. Iedere Makita machine uit deze selectie is voorzien van een speciale introductieprijs. Bekijk ze dus snel in de Toolnation webshop en profiteer van deze voordelige prijzen voordat het te laat is. De selectie van Makita gereedschap die we u graag wat beter onder de aandacht willen brengen is hieronder weergegeven:

   

  Makita DDF470RFJ Boor/Schroefmachine 14,4 Volt 3,0 AH LI-ION + Wera biteset

  Tijdelijk
  Van: €398,09
  Voor: €344,74 (Incl. BTW)

  O.a. kenmerkend door:

  • Meest duurzame 14,4 V allrounder met meer werkvolume en snelle laadtijd.
  • itgerust met een energiezuinige en onderhoudsvrije koolborstelloze motor.
  • 2 functies: schroeven en boren.
  • Uiterst duurzaam dankzij koolborstelloze motor: lagere warmte ontwikkeling en hogere beveiliging.
  • Blijft tijdens werkbelasting constanter in zijn toeren: blijft op kracht.

  De DDF470 vervangt de BDF446.

  Toolnation voordelen:

  • Binnen 2 jaar na aankoop repareren we gratis of vervangen de accu.
  • In het 3e jaar na aankoop 20 % korting op een nieuwe accu.
  • De garantie betreft alle Li-ion accu’s en opladers.
  • Deze garantie geldt alleen als er binnen 1 maand na aankoop wordt geregistreerd op www.makita.nl/accugarantie.

  Bekijk de Makita DDF470RFJ met alle andere kenmerken en technische gegevens.

  Makita DHP470ZJ Klopboor/Schroefmachine 14,4 Volt Body

  Tijdelijk
  Van: €156,09
  Voor: €135,17 (Incl. BTW)

  O.a. kenmerkend door:

  • 3 functies: boren, schroeven en klopboren.
  • Is voorzien van een klopfunctie waardoor boren in steen mogelijk is.
  • Uiterst duurzaam dankzij koolborstelloze motor: lagere warmte ontwikkeling en hogere beveiliging.
  • Ook bij zwaardere belasting.
  • Verzet meer werkvolume t.o.v. eenzelfde machine met 4-polige motor.

  Bekijk de Makita DHP470ZJ met alle andere kenmerken en technische gegevens.

  Makita TM3000CJ Multimachine 320 Watt Oscillerende multi-cutter in M-box systainer

  Tijdelijk
  Van: €301,29
  Voor: €169,34 (Incl. BTW)

  O.a. kenmerkend door:

  • Duim aan / uit schakelaar, geplaatst voor het gebruiksgemak bij het vasthouden van de machine.
  • Inbussleutel houder op de behuizing.
  • Variabele snelheid draaiknop aanloopstroombegrenzer.
  • Stofafzuiging bevestiging (optioneel).
  • Accessoires kunnen worden geïnstalleerd op 30 ° in stappen, over 360 °.
  • Maakt gebruik van OIS-interface (o.a Bosch GOP).

  Bekijk de Makita TM3000CJ met alle andere kenmerken en technische gegevens.

  Makita SP600J1X 230V invalcirkelzaag 165 mm + 2 X Rail + Koppingstrips + Opbergtas (model 2014)

  Tijdelijk
  Van: €603,79
  Voor: €439,17 (Incl. BTW)

  O.a. kenmerkend door:

  • Splintervrij zagen door voorzaagfunctie.
  • Altijd dezelfde zaaglijn, onder elke ingestelde hoek.
  • Kantelt niet van de rail als de machine onder een hoek van 45 wordt gebruikt.
  • Sterke 1300 Watt motor.
  • Uitgerust met softstart en constante elektronica.

  Bekijk de Makita SP600J1X met alle andere kenmerken en technische gegevens

  Makita HW111 Hogedrukreiniger 110 BAR 1700 Watt 370L

  Tijdelijk
  Van: €192,39
  Voor: €166,60 (Incl. BTW)

  O.a. kenmerkend door:

  • Lichtgewicht en compacte hogedrukreiniger voor thuisgebruik Ideaal voor het reinigen van motorfietsen, tuinmeubilair en balkons.
  • Voorzien van 5.50 meter waterslang.
  • Ergonomische bouw van de machine maakt hem gemakkelijk transporteerbaar.
  • Met ingebouwde reinigingsmiddelentank.
  • Met filtersysteem.

  Bekijk de Makita HW111 met alle andere kenmerken en technische gegevens

  Extra garantie op Makita gereedschap

  Naast de voordelige prijzen profiteert u nu ook van een extra garantie op de meeste Makita machines. Bij Toolnation krijgt u namelijk, naast de standaard fabrieksgarantie van 3 jaar, ook nog Toolplus garantie van 1 jaar op uw Makita gereedschap.

 • Mafell gereedschappen met CUprex motor

  Mafell biedt de consument een divers assortiment aan gereedschappen van de beste kwaliteit. Dankzij het unieke en high-tech productieproces in kleine series in plaats van grote series, kan het proces optimaal beheerd worden en daardoor de hoge kwaliteitsstandaard van Mafell gereedschappen gewaarborgd blijven. Het resultaat zijn machines met een krachtige motor en robuuste constructie voor een lange levensduur en de beste prestaties. Een bekend voorbeeld van deze krachtige motoren is de CUprex motor, die onder andere de volgende eigenschappen heeft:

  - Verbeterde stuurtechniek voor een constant toerental, ook bij hoge belasting.
  - Verbeterde geometrie van het anker voor een hoger draaimoment.
  - Verbeterde wikkelingen voor een hoger vermogen.
  - Regelbare digitale-elektronica voor een traploze toerentalregeling.
  - Aangepaste grootte van het veld voor een compactere bouw en verminderd gewicht.

  Hieronder worden er een aantal Mafell gereedschappen met de CUprex motor uitgelicht:

  - De Mafell P1 cc Decoupeerzaag:
  1. In 2011 onderscheiden met de IF Product Design Award.
  2. Het toerental kan exact tussen de 1000 - 3000 sl/min aangepast worden.
  3. Meer precisie dankzij het CUnex-zaagblad en de mogelijkheid om met een geleidingsliniaal te werken.
  4. Meer comfort dankzij een optimale handgreep positie.
  5. Door de combinatie van het wegblazen van de spanen aan de ene kant en het afzuigen aan de andere kant, heeft de gebruiker optimaal zicht op de zaagwerkzaamheden. Er is hier dus geen stofzuiger voor nodig.

  - De Mafell MKS 130 Ec Timmermans Handcirkelzaag:
  1. 60°-versteksysteem voor meer zaagdiepte.
  2. Unieke en precies in te stellen hoogteverstelling.
  3. Toerental kan traploos aangepast worden voor alle materialen en toepassingen.
  4. Beveiligingssysteem tegen overbelasting.
  5. Extreme robuustheid en gesloten constructie beschermt de machine tegen stof en spanen die tijdens de werkzaamheden kunnen ontstaan.

  - De Mafell Z 5 Ec Handbandzaag:
  1. Zaaglint met rugvertanding zorgt ervoor dat het terughalen van het lint zeer eenvoudig is.
  2. Zaaglint eenvoudig en snel te wisselen door de verend opgehangen geleidingswielen.
  3. Mogelijkheid om rechtstandig tot 90 mm te zagen zonder dat het andere deel van het zaaglint het materiaal raakt, door de unieke zwenkbare zaaglintgeleiding.
  4. Gering gewicht, hoog vermogen, hoog draaimoment en optimale bediening.
  5. Koellucht om de afgetekende lijn schoon te houden, waardoor er geen spanen meer zijn die het zicht belemmeren.

  - De Mafell LO 65 Ec Bovenfrees:
  1. Digitale elektronica en unieke stuurtechniek voor optimaal rendement.
  2. Zeer precieze geleiding door tweevoudig geleide parallelaanslag.
  3. Veelzijde inzetbaarheid door instelmogelijkheid van freesdiepte, geleiding en
  toerental.
  4. Precisiewerk mogelijk door afstemming van de geoptimaliseerde componenten van
  de machine.
  5. Vlakfrezen zonder hulpmiddelen mogelijk door sleuf in de grondplaat.

  Bekijk ons assortiment aan Mafell gereedschappen.

 • De beste Hitachi gereedschappen voor u op een rij

  Hitachi brengt al decennialang duurzame gereedschappen met verfijnde technologieën op de markt voor zowel professionals als de doe-het-zelver. Mede door het spectaculaire uiterlijk zijn Hitachi gereedschappen erg populair onder de consument. In het verleden hebben ze hier diverse malen de IF Product Design Award voor ontvangen, één van de meest prestigieuze design awards ter wereld. Naast schoonheid, gebruiksvriendelijkheid en originaliteit staat bij deze award ook de kwaliteit en prijs van de producten centraal. Hieronder vindt u een overzicht van de Hitachi gereedschappen die deze prijs hebben gewonnen:

  IF Design Award winnaar 2003
  - De Hitachi H45MR Breekhamer:
  1. Nieuw ontwikkeld hamermechanisme voor lange levensduur.
  2. High-performance motor met hoge overbelastings capaciteit.
  3. Schokabsorberend handgreep.
  4. Zeer laag geluidsniveau en vibratie.
  5. Aluminium huis voor dubbele isolatie.

  - De Hitachi H45SR Hak-breekhamer:
  1. Zeskant 13mm gereedschapsopname.
  2. Variabel instelbare beitelstand, 12 standen.
  3. Snelwisselsysteem beitels.
  4. 360° verstelbaar zijhandvat.
  5. Beitelhouder met schokabsorberend vermogen.

  IF Design Award winnaar 2004
  - De Hitachi DH40MR Boor-hak-breekhamer:
  1. Sterke motor voor verhoogde productiviteit.
  2. Zeer laag geluidsniveau en vibratie.
  3. Verstelbare zijhandvat voor een betere controle en precisie.
  4. IDI-technologie (Internal Double Insulation) voor een langere levensduur.
  5. Schokabsorberend handvat voor een verbeterd grip en comfort.

  - De Hitachi WH12DAF Snoerloze slagschroevendraaier:
  1. Motor voorzien van een ingebouwd koelvin voor een lange levensduur.
  2. Compact en makkelijk hanteerbaar.
  3. Traploze toerentalregeling.
  4. Geen terugslag voor een verbeterd gebruikersvriendelijkheid.
  5. Geschikt voor zowel vast als losdraaien.

  - De Hitachi WR12DAF Snoerloze slagmoeraanzetter:
  1. Vervangbare anker.
  2. Geen terugslag.
  3. Motor voorzien van een ingebouwd koelvin voor een lange levensduur.
  4. Vervangbare koolborstels van buitenaf.
  5. Voorzien van een elektrische rem.

  - De Hitachi WH12DM2 Snoerloze slagschroevendraaier:
  1. Licht van gewicht en daarom makkelijk hanteerbaar.
  2. Traploze toerentalregeling.
  3. Krachtige motor voor een hoge productiviteit.
  4. Lange levensduur.
  5. Schokabsorberend handvat voor een verbeterd grip en comfort.

  IF Design Award winnaar 2005
  - De Hitachi H25PV Hak-breekhamer:
  1. Traploze toerentalregeling.
  2. Lange levensduur door schokabsorberend mechanisme.
  3. Variabel instelbare beitelstand (8 standen)
  4. Softgrip voor comfortabel werken
  5. Verstelbare en eenvoudige beitelopname

  - De Hitachi WH12DMR Snoerloze slagschroevendraaier:
  1. Zeer compacte body.
  2. Snelheid van 2600 RPM.
  3. Vervangbare koolborstels van buitenaf.
  4. Anti-slip handgreep voor comfortabel werken.
  5. Lange levensduur.

  - De Hitachi WR12DMR Snoerloze slagmoeraanzetter:
  1. Geen terugslag.
  2. Traploze toerentalregeling.
  3. Vervangbare koolborstels van buitenaf.
  4. Bouten, moeren en schroeven.
  5. Krachtige motor.

  IF Design Award winnaar 2006
  - De Hitachi H65SB2 Hak-breekhamer:
  1. Schokabsorberende handvatten.
  2. Hoge slagenergie.
  3. Voorzien van dubbele isolatie.
  4. Zelfuitschakelende koolborstels.
  5. Lange levensduur door sterk huis.

  - De Hitachi H65SD2 Hak-breekhamer:
  1. Anti-vibratie handvat
  2. Laag geluidsniveau.
  3. Lange levensduur door sterk huis.
  4. Zeer hoge slagkracht.
  5. Opname voor 3 types beitels.

  IF Design Award winnaar 2009
  - De Hitachi CS33ET(30S) Kettingzaag met bovengreep:
  1. Ergomische handgreep voor comfortabel werken.
  2. Gemakkelijk en snel starten zonder terugslag.
  3. Krachtige PureFire motor.
  4. Zeer goede balans.
  5. Kettingspanning vanaf de zijkant aan te passen.

  - De Hitachi WH14DBL Snoerloze slagschroevendraaier:
  1. Zeer krachtige borstelloze motor.
  2. In 4 standen instelbare toerental.
  3. Bouten, moeren en schroeven.
  4. Ergomische handgreep voor comfortabel werken.
  5. Lange levensduur.

  Ongetwijfeld zullen ook diverse gereedschappen de komende jaren in de prijzen vallen, welk Hitachi gereedschap mag volgens jou de prijs winnen?

Artikelen 1 tot 10 van 62 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 7