Zaagbok

Eenvoudig en precies grote stukken hout zagen doe je met een zaagbok (ook wel schraag genoemd). Met een zaagbok kunnen stukken hout stabiel worden vastgezet op een geschikte hoogte, waardoor ze gemakkelijk te zagen zijn. Wil je een zaagbok kopen? Ons assortiment zaagbokken/schragen bestaat uit topmerken waardoor je een hoge kwaliteit mag verwachten van Toolnation. Bestel voor meer dan €50,- aan gereedschap en je bestelling wordt bovendien gratis geleverd.
Producten 1 - 24 van 25
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Producten 1 - 24 van 25
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Zaagbokken bieden hulp bij elke zaagklus

Een zaagbok wordt gebruikt om balken of ronde palen af te zagen of stammen te hakken. Het hulpmiddel is schraagvormig en doet feitelijk niet anders dan het dragen van materiaal zodat op goede werkhoogte gezaagd kan worden. Zaagbokken bieden hulp bij vrijwel elke zaagklus.

Zaagbokken zijn er van hout of metaal en in uitvoeringen met vleugelmoeren of kettingen om het te verwerken hout stevig vast te kunnen zetten. Er zijn uitvoeringen met tandpatroon die voor een beter grip van het af te zagen materiaal zorgen. Een zaagbok kan eveneens aan de diameter van de stam aangepast worden en met behulp van handgrepen kan de bok eenvoudig opgevouwen en opgeborgen worden. Handig dus ook om mee te nemen en bovendien neemt de inklapbare zaagbok na gedane arbeid weinig ruimte in.

Stabiliteit

De zaagbokken kennen verschillen in de mate van (hout) opslag en alle machines kennen een veilige stand. Het al genoemd tandpatroon verhindert het wegrollen van de palen of stammen en een zaagbok klap je gemakkelijk in. Een zaagbok is bovendien goed voor de tuin, want wie gebruik maakt van een schraagbok zal geen schade aan de bodem van de tuin aanbrengen bij het zagen. De metalen uitvoeringen kennen vaak verzinkte profielen. De zaagbokken worden gekenmerkt door stabiliteit vanwege de stelknop. Vaak zijn de poten in hoogte verstelbaar. Zo kan namelijk ook op oneffen oppervlaktes – bijvoorbeeld in bossen- prima gewerkt worden. Omdat de zaaghulp vaak gegalvaniseerd is, is het een weerbestendig hulpmiddel.

Op Toolnation.nl vind je een breed scala aan zaagbokken. Behalve het royale aanbod en de scherpe prijzen verzendt toolnation.nl gratis bij besteding vanaf 50 euro en biedt het elke dag scherpe dagaanbiedingen. Bovendien wordt op merken als Bosch, Festool, Fein, DeWalt en Makita extra garantie gegeven.