Bladblazer kopen?

Voor vele mensen is het een ergernis die de herfst met zich meebrengt: vallend blad. Zeker wanneer een tuin iets groter is, is het dagelijks weg harken van het blad een klus die snel vervelend wordt. Een bladblazer kan dan de ideale oplossing bieden die dit werk aanzienlijk versnelt. Vooral op grotere terreinen is een bladblazer onmisbaar. Harken of vegen is geen optie, en een veegmachine is niet alleen duur, maar neemt daarnaast ook niet alle hoeken en randen mee. Bladblazers zorgen echter voor een perfect resultaat, mits goed gebruikt. In ons assortiment vind je modellen met elektrische motors en benzinemotors.

Snel naar: Makita bladblazer

Producten 1 - 24 van 57
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Producten 1 - 24 van 57
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Benzine, elektrisch en accu bladblazer

In geval het te onderhouden terrein een groot oppervlak heeft is het raadzaam een blazer te kopen die werkt op benzine. Een elektrisch model is juist weer ideaal voor particuliere tuinen en bovendien werken ze veel stiller. Daarnaast zijn er modellen beschikbaar die werken op een accu. Het voordeel van een accu ten opzichte van het elektrische model is dat deze je meer bewegingsvrijheid geeft. Aan de andere kant heeft een elektrisch model meer vermogen. De blaaskracht wordt uitgedrukt in km/h waarbij een hogere capaciteit betere resultaten biedt.

Zuigfunctie

Veel bladblazers blazen bladeren en ander vuil weg. Na gebruik van het apparaat zal je dus alsnog alle bijeen gedreven bladeren moeten opruimen. bladblazers kunnen echter ook een zuigfunctie hebben. Dankzij deze functie heb je de mogelijkheid om de bladeren op te zuigen in plaats van ze weg te blazen. Als kers op de taart hebben sommige modellen ook een ingebouwde versnipperaar. Op deze manier nemen de bladeren minder ruimte in in de opvangzak. Deze hoef je dus minder vaak te legen. Daarnaast is hetgeen wat overblijft na versnippering ideaal voor een compostbak. De zuigkracht wordt uitgedrukt in L/h, waarbij net zoals bij de blaaskracht geldt dat een hogere capaciteit garant staat voor betere resultaten.

Veiligheid

Wanneer je met een blazer aan de slag gaat is het belangrijk de veiligheid in acht te nemen. De luchtstroom kan kleine steentjes wegblazen die bijvoorbeeld in iemands oog terecht kunnen komen. Voor je eigen veiligheid is het dan ook raadzaam om niet alleen gehoorbeschermers, maar ook een veiligheidsbril te dragen. Indien je een bladblazer op benzine aanschaft is het belangrijk in gedachte te houden dat de motor behoorlijk heet kan worden.

Toolnation service

Bij Toolnation geniet je van een goede service. Niet alleen verkopen we onze producten voor een mooie prijs, maar we bieden ook nog eens iedere dag scherpe dagaabiedingen aan. Daarnaast geven wij extra garantie op diverse merken als Bosch, Festool, Fein, DeWalt en Makita. Besteed je meer dan 50 euro in onze webshop? Dan zijn de verzendkosten voor onze rekening.