Hogedrukreiniger kopen?

Toolnation beschikt over een uitgebreid assortiment hogedrukreinigers van uiteenlopend formaat. Zo bieden we niet alleen hogedrukreinigers voor thuisgebruik, maar ook geavanceerde en professionele machines.

Met hogedrukreinigers pak je moeiteloos al het vuil of bijvoorbeeld de groene aanslag aan. Door middel van de hoge druk spuit je met koud of warm water gemakkelijk het vuil van de auto waarmee je op een bouwplaats hebt gereden. Maar ook van vlonders, schuttingen, gevels en bestrating. Meestal werken dit soort apparaten of machines op stroom. Wil je de hogedrukreinigers gemakkelijk en snel kunnen verplaatsen? Hogedrukspuiten die werken op benzinemotor zijn dan wellicht een betere optie. Kijk bij aanschaf ook naar het aantal bar (capaciteit) en welke soort schoonmaak klussen je er mee wil gaan aanpakken.

Onze populaire merken: Bosch | Kränzle | Makita | Kärcher

Producten 1 - 24 van 232
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Producten 1 - 24 van 232
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Ruim aanbod hogedrukreinigers

Werk je dagelijks of regelmatig met een hogedrukspuit? Dan heeft deze beste wel wat te verduren. Het gebruiksgemak van dit soort hoge druk water reinigers is ook een belangrijk aspect. Je moet er goed en fijn mee kunnen werken met een goede lengte van de hogedrukslang en een goede wateropbrengst. Daarnaast is kwaliteit ook zeer belangrijk. In onze Toolnation webshop vind je een ruim aanbod aan hoogwaardige kwaliteit hogedrukreinigers van diverse bekende merken. Uiteraard vind je in onze webshop ook de nodige accessoires zoals een speciale terrasreiniger of een vuilfrees.

Maximale werkdruk (bar)

Hogedrukreinigers hebben een maximale werkdruk. Niet iedere reiniger is geschikt voor grove schoonmaakwerk. Soms heb je meer druk nodig om stenen muren schoon te maken dan bijvoorbeeld een auto. Bij de meeste hogedrukreinigers is de werkdruk makkelijk zelf in te stellen, maar andere reinigers hebben een standaard werkdruk. De kracht waarmee de reiniger water spuit wordt in hoeveelheid ‘’bar’’ aangegeven. Let daarom op de maximale werkdruk die een hogedrukmachine kan leveren en of het geschikt is voor jouw schoonmaakklus. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij hieronder een overzicht van de gewenste werkdruk voor een aantal schoonmaakklussen:

Werkdruk Te reinigen object
<100 bar Tuinmeubelen, fietsen
100-125 bar Auto's, terrassen, dakgoten
125-150 bar Schuttingen, caravans
150-175 bar Leidingen, rioleringen, zwembaden
175> bar Professioneel schoonmaakwerk

Wateropbrengst en reinigend vermogen

Naast de werkdruk van een hogedrukreiniger moet je ook op de wateropbrengst letten. De werkdruk en wateropbrengst staan met elkaar in verband en zijn twee belangrijke elementen bij de keuze van een hogedrukreiniger. De wateropbrengst van een reiniger geeft aan hoeveel liter water er per minuut verbruikt wordt. Als hogedrukreinigers met dezelfde hoeveelheid bar dezelfde werkdruk leveren, dan zal degene met de hoogste wateropbrengst meer reinigend vermogen produceren.

Het reinigend vermogen van een hogedrukspuit kun je eenvoudig zelf uitrekenen wanneer je de werkdruk en wateropbrengst weet. Het is simpelweg de werkdruk maal de wateropbrengst, bijvoorbeeld: 125 (bar) * 15 (liter per minuut) = 1.875 reinigend vermogen.

Geschikt voor allerlei schoonmaanklussen

Vuil en groene aanslag op hout, steen trespa platen en sierbestrating verwijder je gemakkelijk en snel als je gebruik maakt van hogedrukreinigers. Heb je een klus waarbij je vlonders, gevels of bestrating schoon moet spuiten? Houd dan rekening met het opspatten van vuil en water. Omdat het met zoveel snelheid en druk gaat heb je grote kans dat je bijvoorbeeld heel de muur of de ramen en deuren onder spettert. Voor de bestrating kan je een speciale terrasreiniger gebruiken. Dat voorkomt het opspatten van vuil en water.