Bosch Lithium-ion accu’s: de voordelen voor u op een rij

Bosch staat wereldwijd bekend om het ontwikkelen en produceren van professionele en innovatieve gereedschappen. Ze blinken vooral uit op het gebied van gebruikersvriendelijkheid, kracht, design, milieuvriendelijkheid en veiligheid. Door voortdurend onderzoek te doen op het gebied van techniek en de toepassing hiervan voor de realisatie van nieuwe Bosch Blauw gereedschappen, zijn ze uitgegroeid tot een leider op talloze technologische gebieden. Het Bosch-accusysteem is hier een goed voorbeeld van. Bosch Blauw gereedschappen die met het Bosch-accusysteem voorzien zijn, maken gebruik van Lithium-ion accu’s die onder de consument zeer geliefd zijn. Wat de voordelen zijn van lithium-ion accu’s, leest u hieronder:

 

Voordelen lithium-ion accu’s

 
  • Lithium-ion accu’s hebben een hogere energiedichtheid en een langere levensduur dan normale accu’s.
  • Er is geen sprake van capaciteitsvermindering bij het laden van een niet-lege lithium-ion accu.
  • Bosch lithium-ion laadapparaten herkennen de temperatuur van de accu en passen de laadstroom aan voor een optimale acculevensduur.

 

Hierdoor wordt het risico op oververhitting vermeden. Bij een 10,8 volt laadapparaat, wijst een rood knipperend licht dat de accutemperatuur zich niet in het optimale bereik van 0°C tot 45°C bevindt. In dit geval wordt het laden onderbroken. Als de accu de optimale temperatuur bereikt heeft, schakelt het laadaparaat automatisch over op snelladen. Een 36 volt laadapparaat heeft dezelfde functionaliteiten als een 10,8 volt laadapparaat, maar beschikt daarnaast ook over een koelsysteem. Wanneer de temperatuur boven de 45°C uitkomt, wordt de lithium-ion accu door de ventilator automatisch afgekoeld totdat de optimale temperatuur bereikt is.

 

De litihium-ion accu’s vormen geen enkel gevaar voor het milieu, mits deze niet beschadigd zijn. Vanwege de hoge spanning, leveren litium-ion accu’s zelfs bij de geringste capaciteit een hoog vermogen. Wanneer de lithium-ion accu niet in gebruik is, komt de zelfontlading niet boven de 3% per maand uit. In tegenstelling tot nikkelaccu’s, beschikken lithium-ion accu’s over voldoende capaciteit na maanden niet gebruikt te zijn. Een volledige dagtaak van een professioneel vakman kan over het algemeen uitgevoerd worden met slechts één acculading.

 

De ECP-techniek (Electronic Cell Protection) zorgt ervoor dat een lithium-ion accu nooit oververhit kan raken. In het geval de accu te heet wordt bij het ontladen, zorgt de ECP-techniek ervoor dat de lithium-ion accu een normale temperatuur bereikt.
Bosch Blauw gereedschappen die voorzien zijn van lithium-ion accu’s, lopen daarom geen risico op oververhitting. Bovendien zorgt de warmtegeleidende behuizing ervoor dat de warmte uit het binnenste van de accu naar buiten wordt afgevoerd.

 

Bekijk ons volledig assortiment aan Bosch Blauw gereedschap.