Nummer 1 in professioneel gereedschap

 
€ 0,00

Tips: Elektrisch gereedschap onderhouden

15-08-2013 16:35

Elektrisch gereedschap en andere machines zijn ontworpen om lang mee te gaan, maar elk apparaat vereist enige zorg en onderhoud. Het correct opbergen van elektrisch gereedschap, het uitvoeren van onderhoud, indien nodig, en het vervangen van onderdelen zal de levensduur van de machine verlengen en ervoor zorgen dat je er zo lang mogelijk plezier aan beleeft.

Hieronder bieden we een aantal algemene tips en richtlijnen voor het verlengen van de levensduur van een machine of elektrisch gereedschap.

Correct opbergen

De drie richtlijnen voor het opbergen van gereedschap zijn:

1. Bewaar gereedschap in een omgeving die is beschermd tegen de elementen (zoals vocht).

2. Bewaar gereedschap in een schone en georganiseerde ruimte.

3. Bewaar gereedschappen in een goed geventileerde ruimte.

Deze tips zijn nagenoeg vanzelfsprekend.

Door gereedschap tegen de elementen te beschermen voorkom je beschadiging en slijtage. Een schone en georganiseerde opslagruimte zorgt voor veiligheid en het goed ventileren van gereedschap zorgt ervoor dat de machines soepel lopen wanneer het tijd is voor een nieuwe klus.

Het kost wellicht meer tijd om alles op zijn plaats terug te leggen aan het eind van de dag of na afloop van een project, maar gereedschap correct opbergen is altijd de moeite waard.

Zorg en onderhoud

Voordat je het gereedschap opbergt wordt geadviseerd om het elektrisch gereedschap een beetje schoon te maken en te controleren op beschadigingen of andere problemen. Hier volgen enkele onderhoudtips om je gereedschap in goede conditie te houden:

  • Gebruik een tandenborstel en een zachte doek om vuil van de behuizingen van het elektrisch gereedschap af te vegen voordat je het opbergt

  • Indien beschikbaar, gebruik een luchtcompressor om de ventilatieopeningen van het gereedschap te reinigen. Een beetje lucht zal een hoop goed doen. Indien een apparaat of gereedschap kan ademen, zal het koeler draaien en minder snel slijten.

  • Smeer onderdelen van het elektrisch gereedschap in die gesmeerd moeten worden. Volg ook de instructies in de handleiding van het gereedschap op.

Onderdelen vervangen

Net zoals bij auto's en andere machines gaat elektrisch gereedschap slijten en dient het te worden vervangen.

Enkele voorbeelden van onderdelen die vaak vervangen moeten worden bij elektrisch gereedschap zijn: koolborstels, voedingskabels, accessoires en kogellagers. Het uitvoeren van controles en onderhoud zoals hierboven staat beschreven is van belang om problemen direct te ontdekken.

Het repareren van elektrisch gereedschap, onmiddellijk nadat een probleem zich voordat, kan schade aan andere delen van een machine of gereedschap voorkomen.
Geplaatst in Nieuws door

admin