Gatenzagen voor verschillende materialen

Om gaten te kunnen boren die groter zijn dan een gewoon boortje is er de gatenzaag. Het is eigenlijk een combinatie van een boor en een rond zaagblad. Vaak wordt deze gebruikt voor het plaatsen van inbouwdozen in gipswandjes, het verzinken van scharnieren, of andere toepassingen waarbij een rond gat in plaatmateriaal gewenst is. Deze werkwijze is vaak sneller dan wanneer een multitool of decoupeerzaag wordt gebruikt. De meeste gatenzagen beginnen bij 19 of 20 millimeter diameter. Door middel van de centreerboor vind je gemakkelijk het midden van het te boren gat. De tandsteek van de gatenzaag doet de rest van het werk. De fabrikanten maken gebruik van innovatieve materialen en technieken waardoor de boren langer scherp blijven, en minder materiaal laten rondslingeren tijdens het zagen. Zo kun je dus prettiger en langer werken met dezelfde zagen.

Geschikt voor verschillende materialen

De meeste gatenzagen zijn geschikt voor verschillende materialen zoals hout, gipsplaten of gipsblokken, OSB, underlayment enzovoorts. Sommigen zijn ook geschikt voor plastic, metaal, laminaat, PVC, acrylglas en zelfs RVS. De allerzwaarste exemplaren boren door graniet, marmer en keramisch marteriaal, bijvoorbeeld om een kraangat in een aanrechtblad te maken.

Zagensets in diverse diameters

Naast losse gatzagen zijn er sets verkrijgbaar waar de meest voorkomende diameters in worden geleverd, eventueel samen met accessoires zoals koffers, centreerboren, afstandhouders en adapters om op diverse boorkoppen te monteren. De diameters van de zagen in de meeste sets lopen van ongeveer 19 millimeter tot 76 millimeter. Behalve de diameters verschillen ook de hoogtes. Zorg er dus voor dat je de juiste hoogte voor de dikte van het plaatmateriaal hebt.

Bij Toolnation verkopen we diverse gerenommeerde merken zoals Bahco, Hitachi, Festool, Lenox, DeWalt en vele anderen. Vanaf €50 incl. BTW worden er bovendien geen verzendkosten berekend. Houd naast de altijd voordelige prijzen ook onze scherpe dagaanbiedingen in de gaten(zaag)!

Producten 1 - 24 van 849
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Producten 1 - 24 van 849
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5