Decoupeerzaag

Als professional is het erg handig om een decoupeerzaag te hebben. Met een decoupeerzaagmachine, ook wel wipzaag genoemd, kan je namelijk makkelijk vrije vormen uit allerlei soorten materiaal zagen. Een decoupeerzaag is dus een gespecialiseerd gereedschap dat handig van pas komt bij heel wat klussen. Opzoek naar een decoupeerzaag van goede kwaliteit? Dan ben je bij Toolnation bij het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod decoupeerzagen van de beste merken als Makita, Metabo en Festool. Bovendien hebben we altijd voordelige prijzen.

Merken: Bosch | Makita | Dewalt | Metabo

Producten 1 - 24 van 63
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Producten 1 - 24 van 63
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Decoupeerzaag: voor vele klussen

Eén van de meest gebruikte zaagmachines voor de doe-het-zelver en voor personeel in de bouw en industrie is de decoupeerzaag. Dit omdat hij geschikt is voor vele zaagklussen. Een decoupeerzaag is een zaagmachine waarbij met een smal zaagblad, dat in verticale richting wordt bewogen, uitstekend in bepaalde figuren gezaagd kan worden. Met verschillende zagen kun je met de decoupeerzaag zagen in materialen als hout, metaal, kunststof en steenachtige materialen. Zo is een decoupeerzaag bijvoorbeeld geschikt om uitsnedes voor spoelbakken en kookplaten te creëren, het pas zagen van werkstukken, uitklinken van afdeklijsten en cirkelvormen en rondingen zagen. Met onze decoupeerzagen kun je eenvoudig in bochten zagen dankzij de goede zaagbladgeleidingssystemen. Onze decoupeerzagen zijn eenvoudig te bedienen, veel van de decoupeerzagen beschikken over een bediening door softgrip en ergonomische uitvoering. Kies uit de vele bekende merken decoupeerzagen, waaronder Makita, Hikoki, Bosch en Festool. Op diverse merken geven wij een extra garantie van 1 - 3 jaar bovenop de standaard garantie van 2 jaar.

Waarop moet je letten?

Hoewel het leuk is om veel keuze te hebben, maakt een uitgebreid keuzeaanbod het kiezen soms nog moeilijker. Daarom geven we je hieronder enkele tips, zodat je weet waarop je moet letten als je een decoupeerzaag koopt.

Kijk naar het vermogen

Het vermogen van de verschillende decoupeerzagen kan sterk verschillen, daarom is het belangrijk om hier aandacht voor te hebben. In principe is het zo, dat een decoupeerzaag van 400 Watt geschikt is voor de meeste klussen. Als je echter dikke metaalplaten wilt verzagen, dan kies je het best voor een motor van minstens 600 Watt.

Accu of kabel?

Er zijn decoupeerzagen die werken op stroom en andere die werken op accu. Welke zaag voor jou de beste is, hangt af van wat voor jou het belangrijkste is. Als je gebruiksgemak belangrijk vindt, dan kan je beter kiezen voor een decoupeerzaag met een accu. Een decoupeerzaag dat op stroom werkt heeft meestal een hoger vermogen.

Instelbaar toerental

Sommige decoupeerzagen hebben een instelbaar toerental en andere niet. Je kunt het best kiezen voor een decoupeerzaag waarvan je het toerental wel kunt instellen, voornamelijk als je hem nodig hebt voor het verzagen van verschillende materialen. Het toerental zorgt namelijk voor de zaagsnelheid en verschillende materialen hebben verschillende snelheden nodig. Zo vraagt kunststof bijvoorbeeld om een halfhoge snelheid en plaatmateriaal en hout om een hoge snelheid.

Een ingebouwde stofafzuiger of niet?

Sommige decoupeerzagen hebben een ingebouwde stofafzuiger die het zaagstof opvangt in een stofzak. Dat is erg handig, want op die manier hoef je nadien niet meer te stofzuigen. Kiezen voor een decoupeerzaag met ingebouwde stofzuiger zorgt er dus voor dat je tijd bespaart en die tijd kan je als hardwerkende professional vast en zeker goed gebruiken! Daartegenover staat wel dat een decoupeerzaagmachine met ingebouwde stofafzuiger wat duurder is in aankoop. Hoewel het zijn prijs zeker waard is.