Hydrofoorpompen

Ben je op zoek naar een hydrofoorpomp? In onze webshop kun je terecht voor de A-merken Metabo, Kärcher en Gardena. Dankzij deze pompen zullen alle waterleidingen in het gebouw onder druk gehouden worden. Dit maakt het dan ook een belangrijk deel van het gebouw! De installatie bevat een pomp, een expansievat en een terugslagklep. Let bij de aanschaf van een hydrofoor goed op het vermogen dat je nodig hebt, de maximale opvoerhoogte en de maximale aanzuighoogte. Dit is namelijk van belang voor het gebruik van de pomp. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de ketelinhoud van te voren helder hebt!

Bekijk onze topmerken: Gardena | Metabo

20 artikel(en)
20 artikel(en)

Hoe werkt een hydrofoorpomp?

Er wordt via de aanzuigaansluiting water opgezogen door de pomp. Vervolgens wordt dit water in het drukvat gepompt. Wanneer dit drukvat vol zit, meestal bij circa de 20 liter, schakelt de hydrofoor zichzelf uit. Daarnaast is de pomp ook aangesloten op de afvoerleiding. Deze leiding is aangesloten bij één of meerdere tappunten in of rondom de woning. Op het moment dat een tappunt open wordt gedraaid, zal er water vrijkomen vanuit het drukvat. Wanneer al het water uit het drukvat weggelopen is, wordt de pomp direct ingeschakeld. Indien niet al het water uit het drukvat gebruikt wordt, zal ook de pomp nog niet inschakelen. Dit gebeurd dan wanneer het tappunt dicht gedraaid wordt. Nu vult de pomp het drukvat automatisch weer aan en zal het, wanneer het drukvat volledig gevuld is, weer uitschakelen. Dit proces zal zich iedere dag herhalen. In principe is de pomp hetzelfde als een beregeningspomp, alleen dan een betere versie. Zo heeft een beregeningspomp geen drukschakelaar of drukvat. Dit zorgt er dan ook voor dat deze continu draait en niet automatisch aan of uit gaat. Een hydrofoorpomp is in veel gevallen dan ook een betere optie. Ben je er nog niet uit welke pomp je moet bestellen? Onze vakmensen staan voor je klaar en kunnen je dan ook uitstekend adviseren!

Wanneer is de drukverhogingsinstallatie aan vervanging toe?

In de meeste gevallen is de pomp voor een lange tijd goed. Er hoeft dan ook bijna nooit een vervanging te komen. Alle pompen in onze webshop kennen dan ook een lange garantie van rond de drie jaar. Wel raden wij aan om de pomp eens in het jaar te controleren. Dit zal er voor zorgen dat je er op tijd bij bent als hij aan vervanging toe is. Zo weet je zeker dat de installatie werkt zoals hij zou moeten!