Accu grasmaaiers

De accu grasmaaier is een handige tool voor de professionele tuinman, alsook de professionele doe-het-zelver tuinarchitect en zij met groene vingers. Met een accu grasmaaier ligt het gras er altijd verzorgd en schoon bij. De verzorging van je tuin is belangrijk. Een verzorgde tuin draagt namelijk bij aan een stijlvolle uitstraling van je woning. Met een accu grasmaaier is het gras niet altijd groener aan de overkant! Ons uitgebreide assortiment aan accu grasmaaiers van de beste merken zoals Makita en Bosch, maken de beste tuinmannen trots. Ontdek ons assortiment!

Populaire merken: Makita accu grasmaaier | Bosch accu grasmaaier | Gardena accu grasmaaier

Producten 1 - 24 van 38
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Producten 1 - 24 van 38
Pagina:
  1. 1
  2. 2

De voordelen van een accu grasmaaier

Accu grasmaaiers zijn makkelijk in gebruik en zijn daarom een geschikte keuze voor de drukke werkmens. Daarnaast heb je dankzij de accu grasmaaier geen last meer van snoeren, waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt. En zonder snoeren is grasmaaien ook veel veiliger natuurlijk! Bovendien heb je geen last van de geur van benzine en heeft een accu maaier weinig onderhoud nodig. Accu grasmaaiers zijn ideaal voor kleine en middelgrote gazons!

De gepaste accu grasmaaier uitkiezen

Het is niet altijd makkelijk om de juiste keuze te maken uit een breed aanbod aan accu grasmaaiers, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden en die je op weg kunnen helpen. Allereerst is het van belang dat je kijkt naar je tuinoppervlakte. Hoe groot je tuin is bepaalt grotendeels welke grasmaaier voor jou het beste is. Bij een kleine tuin van 300m² of kleiner, kan je het doen met een simpel model van accu grasmaaier met een lager vermogen. Is je tuin redelijk groot? Dan kies je beter voor zwaarder geschut!

Houd ook rekening met wat je gaat doen met het grasafval. Ga je het composteren? Of wil je het gewoon weggooien? Kiezen voor een grasmaaier met een grote afvalbak bespaart je heel wat tijd. Hoe groter je tuin is, hoe belangrijker het is om voor een grotere afvalbak te kiezen. Wil je het liefst zo weinig mogelijk afval? Kies dan voor een grasmaaier met een mulchen functie. De beste grasmaaiers hebben namelijk de functie om te mulchen, waardoor je niet met het afval zit. Mulchen is het heel fijn maken van de restanten, waardoor het kan dienen als voeding voor je gazon. Deze functie heeft heel wat voordelen.

Batterij onderhoud

Bij accu grasmaaiers is het voornamelijk belangrijk om de batterijen goed te onderhouden. Zo gaat je grasmaaier langer mee. Hieronder enkele tips!

Ontlaad de batterij nooit volledig! Li-on batterijen zijn gevoelig aan diep ontladen, als je dit doet dan kan de levensduur enorm afnemen. Bewaar de accu in temperaturen die niet te warm, noch te koud zijn en bescherm ze tegen vochtigheid. Een ruimte op kamertemperatuur is ideaal voor de accu van de grasmaaier.