Accessoires voor bovenfrezen

Er bestaan verschillende soorten frezen voor bovenfrees. De meeste zijn bovenfreesjes van 8mm. Bovendien bestaan er ook bovenfrees accessoires en bovenfrees hulpstukken in verschillende merken. Enkele bekende en kwaliteitsvolle merken zijn de Makita bovenfrees accessoires en de Bosch bovenfrees accessoires. In de freesjes voor bovenfrezen kan je ook kiezen voor een bovenfreesjes set, die je extra klusmogelijkheden geeft door zijn veelzijdigheid. Zo is er veel om uit te kiezen.

Bekijk ook onze Freeskoppen, Frezensets of onze Losse Frezen.

Producten 1 - 24 van 1666
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Producten 1 - 24 van 1666
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Accessoires & Frezen voor bovenfrees

Welk type frees je ook kiest, zorg ervoor dat je rekening houdt met de schachtdiameter van de frees (deze is meestal 6 of 8mm). Voor sluitkoppen van 8mm kan je beiden gebruiken. Een ander belangrijk punt om op te letten is het materiaal waaruit de frees gemaakt is. Zo worden frezen uit snelsnijstaal (HSS) gebruikt voor zachte materialen zoals hout en frezen uit hardmetaal(HM) voor de hardere materialen. Als je die keuze hebt gemaakt dan moet je nog beslissen welke vorm van frees je zal kiezen. Over het algemeen zijn er twee grote groepen van frezen: de groeffrezen en de afkantfrezen. Groeffrezen dienen zoals de naam al doet vermoeden voor het maken van groeven en de afkantfrezen gebruik je om de rand van materialen van een profiel te voorzien.

Er bestaan speciale freesjes voor hout. Hout freesjes bestaan zelf in sets. Er zijn verschillende soorten frezen die goed te gebruiken zijn op hout, waaronder de afrondfrees, de fasefrees en de contra- profielfrezen. Wil je hout frezen kopen? Hou dan ook rekening met de hardheid van het materiaal van de frees!

Kies voor een lange frees bovenfrees om extra diep te geraken. Met een standaardfrees kom je voor bepaalde klusjes vaak niet diep genoeg, hierbij komt een lange frees voor bovenfrees echt van pas! Er is zelfs een extra lange groeffrees die je kan gebruiken.