Afkortzaag

Afkortzagen en verstekzagen zijn geschikt voor het zagen van diverse materialen. Wanneer je veel zaagt kom je er waarschijnlijk achter dat het ondoenlijk is om alles met de hand te zagen. In dat geval is een afkortzaag een ideale oplossing. Bij Toolnation kun je terecht voor minder zware en zware hoogwaardig uitgevoerde afkortzagen voor de professional. Voor laminaat en parket of planken die te breed zijn voor een gewone afkortzaag, raden we aan om een afkortzaag met trekfunctie te gebruiken waardoor je eenvoudig een bredere plank in 1 keer kunt doorzagen.

Naast afkortzagen met trekfunctie biedt Toolnation ook tafelzagen. Deze zagen staan gemonteerd op een tafel waardoor je niet zelf het volle gewicht van het werkstuk hoeft te dragen. Hiermee kun je heel snel en precies zagen.

Populaire merken: Festool Makita | Metabo | Bosch | Dewalt 

Bekijk ook: Afkortzagen met accu | Afkortzagen voor metaal | Top 10 afkortzagen

Producten 1 - 24 van 116
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Producten 1 - 24 van 116
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Afkortzagen bij Toolnation

Een afkortzaag is een zaag met een cirkelvormig roterend zaagblad. Deze machine heeft een motor en is ontworpen voor het afkorten van verschillende materialen en profielen. Deze zaag wordt meestal gebruikt voor staven, kokers, buizen en bepaalde profielen door te zagen. Bij Toolnation heb je keuze uit afkortzagen van topmerken als: Dewalt, Makita, Metabo, Festool, Bosch, en Hikoki. Behalve de verschillen in merken van afkortzagen zijn er ook nog andere verschillen. Zo bestaat er een afkortzaag met laser, een elektrische afkortzaag, een grote afkortzaag en een kleine afkortzaag. Het type afkortzaag dat je zal kopen zal afhangen voor wat je de afkortzaag nodig hebt.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste afkortzaag? Lees ons artikel waar let je op bij het kopen van een afkortzaag.

Afkortzaag voor afkorten van diverse materialen

Een verstekzaag is de perfecte keuze voor jou als je in je werk vaak te maken krijgt met het afkorten van materialen. Een verstekzaag heeft de mogelijkheid diverse materialen op verschillende manieren af te korten. Bijvoorbeeld om een balk in verstek te zagen. Of om laminaat af te korten. Het zagen in verstek, dubbelverstek of in een hoek is een klus die zo geklaard is met het gebruik van deze zaag. Bij de aanschaf is het belangrijk om met bepaalde wensen rekening te houden. Bij het gebruik van de zaag is het eveneens van belang om met het bereik rekening te houden. De maximale zaagdiepte is het bereik en is van de diameter van het zaagblad afhankelijk.

Trekzaag voor het zagen van brede werkstukken

Een trekzaag is ideaal om brede werkstukken mee te zagen. Op deze wijze zagen zorgt ervoor dat de kop van de zaag alle kanten op beweegt. Naast het naar beneden en naar boven zagen, geldt dat dit zaagtype ook van achteren naar voren zaagt. Dit is te danken aan de telescopische rail van de zaag. Het is dus een perfecte oplossing om bijvoorbeeld extra grote platen doormidden te zagen of op maat te zagen. Uiteraard geldt ook voor deze optie dat de zaag geschikt is voor het zagen van verschillende soorten materialen.

Praktische tool en onmisbaar voor de professional

De afkortzaag is niet alleen een praktische tool voor de professional. Het is een onmisbaar stuk gereedschap als je vaak zaagt. Bij het maken van een keuze is er met verschillende aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld met de diameter van het zaagblad. Of met de mogelijkheid de zaagkop naar twee zijden te kantelen. Het is handig als er een trekfunctie aanwezig is om brede stukken te verzagen. Hierdoor hoe je als het ware minder krachtsinspanning te leveren. Verder is het voor jou als professional ook aangenaam als er een perfect werkende stofafzuiging opzit. Wij bieden je bovendien een ruime keuze uit aftrekzagen met of zonder onderstel.

De juiste keuze kunnen maken, maar nog niet helemaal tevreden met de afstelling? Bekijk ons artikel over het correct afstellen van een afkortzaag.