Snoeischaren

Heb jij groene vingers en ben je opzoek naar de perfecte snoeischaar? Neem dan eens een kijkje in ons grote assortiment. Op onze site vind je snoeischaren voor elke snoeiklus, groot of klein. Het juiste gereedschap is belangrijk om je werk goed te kunnen uitvoeren, zeker voor professionals. Om die reden hebben wij een collectie van de beste snoeischaren voor je uitgezocht, waaronder merken zoals Gardena en Bahco. Opzoek naar een snoeischaar die extra comfortabel zit? Ook deze hebben wij in ons assortiment. Bekijk ons aanbod hieronder!

Merken: Bahco snoeischaar | Gardena snoeischaar

18 artikel(en)
18 artikel(en)

Hoe kies je de juiste snoeischaar?

Keuzes maken is niet makkelijk, al helemaal niet als het gaat over tuingereedschap. Als professional wil je namelijk enkel te werk gaan met de perfecte snoeischaar, maar hoe kies je die? Elk type snoeischaar is geschikt voor het snoeien van dunne takjes. Waar zit precies het verschil in?

Om te beginnen zijn er twee modellen te onderscheiden, die je ook nog eens kunt onderverdelen. Het eerste model is het schaarmodel. Dit model lijkt op een gewone schaar met gebogen messen in plaats van rechte. Het aambeeldmodel is het tweede model, deze heeft maar één snijdende kant. Er zijn wel verschillende modellen, maar het effect van alle snoeischaren is min of meer hetzelfde. Daarom is het bij het kiezen van een snoeischaar belangrijker om op de kwaliteit te letten, dan op het type. Als je vaak in de tuin bezig bent dan is het belangrijk dat je snoeischaar goed in je hand zit, zodat je op een comfortabele manier te werk kan gaan. Als dat niet zo is dan kan het na een tijdje ongemakkelijk worden. En soms kan het zelfs leiden tot aanhoudende pijnen en kwaaltjes, zeker als je hem veel gebruikt.

Hoe herken je een kwalitatieve snoeischaar?

Een kwalitatieve snoeischaar kan je herkennen aan de details. Zo zullen de beste snoeischaren extra veilig zijn en makkelijker in de hand liggen doordat ze extra comfortabel gemaakt worden. Deze kwaliteitsvolle snoeischaren maken zwaar werk voor jou een stuk makkelijker, want dankzij de ergonomische handgreep hanteer je een vlottere kniptechniek en heb je minder snel last van vermoeide handen. Deze kwaliteitsvolle snoeischaren zijn namelijk zo gemaakt dat je minder hard hoeft te duwen. Dat wil dus ook zeggen dat je vlugger én langer zult kunnen werken. Daarnaast zal het handvat geen onnodige scherpe randen hebben, wat zorgt voor je veiligheid. Als je zeker wilt zijn dat je voor kwaliteit kiest, dan moet je dus extra opmerkzaam zijn en goed kijken naar de details.