Stoomreinigers

Een stoomreiniger is een apparaat waarmee je met behulp van de stoomdruk met kracht kunt schoonmaken. Ernstig vervuilde plekken of oppervlakken met zeer hardnekkig vuil worden weer kraakhelder schoon. Bovendien verdwijnen ook bijna alle bacteriën, ziektekiemen en stromijten als je met de stoomreiniger aan de slag gaat. Daarnaast is het fijn dat je verder geen agressieve schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken. Met stoomapparaten kun je op een milieuvriendelijke wijze al het aangekoekte en hardnekkige vuil snel en gemakkelijk verwijderen, zonder dat er daarna nog resten van schoonmaakmiddelen achterblijven. Een stoomreiniger is voor allerlei soorten schoonmaakklussen te gebruiken. Gebruik ook extra opzetstukken voor een nog beter eindresultaat.

Populaire merken: Kärcher | Kärcher Professioneel | Ghibli

13 artikel(en)
13 artikel(en)

Hoe werkt een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is voorzien van een soort opslagtank waarin het water wordt opgewarmd. Op het moment dat het water aan het kookpunt komt gaat het stoomapparaat stoom ontwikkelen. Afhankelijk van de capaciteit en het vermogen van de tank of ketel duurt het opwarmen ongeveer 5 minuten per liter water. De druk kan bij de echt professionele apparaten behoorlijk oplopen, maar doorgaans is de druk 5-6 bar. Deze stoomdruk is van essentieel belang bij stoomreinigers. Dit zorgt er namelijk voor dat je met genoeg kracht de meest vervuilde oppervlakken weer stralend schoon krijgt. Voor kleine hoeken of randjes of voor een specifieke schoonmaakklus zoals bijvoorbeeld bij sanitair zijn er speciale opzetstukken verkrijgbaar. Deze opzetstukken helpen je om nog beter schoon te kunnen maken op bijvoorbeeld wat moeilijke bereikbare plaatsen.

Stoomapparaten geschikt voor allerlei soorten oppervlakken.

Tegels, glas en roestvrijstaal het zijn enkele voorbeelden van oppervlakken die je met behulp van een stoomreiniger perfect schoon kunt maken. Wil je een stoomapparaat kopen? Bekijk dan eerst de mogelijkheden. Waar wil je het apparaat voor gaan gebruiken? Wil je het voor langdurig en professioneel gebruik, dan zijn er genoeg mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Er zijn namelijk ook professionele stoomapparaten te koop. Wil je echt met veel power en kracht hardnekkig vuil verwijderen? Dan moet je vooral naar het vermogen (bar) en capaciteit van de stoomapparaten kijken. Er is een ruim aanbod in allerlei soorten stoomreinigers van diverse merken. Weet je nog niet precies welke soort oppervlakken je met het apparaat wil gaan reinigen? Geen probleem maar kijk alvast even naar het ruim assortiment met accessoires. Dan weet je wat voor accessoires je wellicht later aan moet schaffen om die ene specifieke schoonmaakklus te kunnen uitvoeren. schoonmaken met stoom is echt ideaal het gaat heel snel en gemakkelijk.