Cirkelzaag

De cirkelzaag is een handige tool waarmee voornamelijk hout gezaagd wordt. Een cirkelzaag heeft een cirkelvormig zaagblad dat heel snel ronddraait. Hierdoor is het gemakkelijk om onder andere plaatmateriaal recht af te zagen. Dit is dan ook het grootste voordeel van een cirkelzaag ten opzichte van een decoupeerzaag. Het is moeilijk om bochten te draaien waardoor de zaag eigenlijk vanzelf al rechtuit zal zagen. Het is echter wel zo dat hoe harder je tegen de machine drukt deste meer splinters het geeft. Het is daarom belangrijk dat je de cirkelzaag het werk laat doen.

Merken: Bosch | Dewalt | Hitachi | Metabo | Makita

Producten 1 - 24 van 124
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Producten 1 - 24 van 124
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Cirkelzagen van alle bekende merken

De cirkelzaag - of ook wel radiaalzaag genoemd - is een handig gereedschap met een getand cirkelzaagblad. Het wordt voornamelijk gebruikt om hout te zagen. Dit gereedschap draait op een motor met een hoog toerental, waardoor het dus gemakkelijk is om bijvoorbeeld plaatmateriaal heel recht af te zagen. Dat is dan ook de reden waarom een cirkelzaag vaak boven een decoupeerzaag verkozen wordt. Bochten draaien is moeilijk met een cirkelzaag, dus zal je eigenlijk vanzelf al rechtuit zagen. Wel moet je de cirkelzaagmachine het werk laten doen, want als je te hard drukt, krijg je veel splinters.

Toolnation heeft een groot assortiment cirkelzagen van verschillende merken zoals: Festool, Mafell, Makita en Metabo. Het assortiment bestaat zowel uit handcirkelzagen als tafelcirkel zagen. Beide hebben zo hun eigen voordelen.

Handcirkelzaag

Dit type zaag is makkelijk mee te nemen en je hebt geen last van een snoer, wat je wel hebt bij een 'normale' cirkelzaagmachine. Sommige handzagen kunnen ook invallend zagen. Je kan dus midden op het werkstuk beginnen met zagen en vanuit daar verdergaan. Heel handig vinden wij.

Cirkelzaag met geleiderail

Een geleiderail is een praktische accessoire bij je gereedschap. Een geleiderail zorgt ervoor dat je heel recht kan zagen met lange zaagsneden, zonder splinters. Erg bruikbaar bij het zagen van plaatmateriaal. Meestal bevestig je de geleiderail aan de cirkelzaag en leg je hem daarna op je werkstuk, zodat de cirkelzaag stabiel op je werk staat.

Precisie cirkelzaag

Deze zaag is ook bekend als de mini cirkelzaag. De zaag is eigenlijk een kleine handzaag, dus een aantal functies komen zeker overeen. Deze naam is te danken aan de compacte vorm en het gebruiksgemak voor bijna alle kleine zaagwerkzaamheden. Handig voor dat ene smalle hoekje of die moeilijke situatie waar nog een miniem detail ontbreekt.

Waarop moet je letten?

Wanneer je een zaagblad voor je cirkelzaag koopt, moet je wel op een aantal zaken letten. Zo moet je erop letten dat je het juiste zaagblad voor jouw machine koopt. Bovendien zijn er verschillende zaagbladen voor verschillende materialen verkrijgbaar, dus moet je ook het juiste zaagblad voor de juiste klus paraat hebben.

Kies nu jouw perfecte cirkelzaag uit en geniet van gratis bezorging vanaf 50 euro!