IJzerzaag

Een ijzerzaag is een tool dat niet mag ontbreken in je gereedschapskist. Deze handige tool komt namelijk voor verschillende klussen handig van pas. Met een ijzerzaag, ook wel metaalzaag genoemd, zaag je ijzeren materialen, maar ook andere materialen zoals hout of PVC. Als je nog geen ijzerzaag hebt, dan loont het dus zeker de moeite om er eentje aan te schaffen! Voor een kwaliteitsvolle ijzerzaag hoef je niet ver te zoeken want op onze webshop vind een ruime selectie van de beste ijzerzagen van bekende merken. Deze kwaliteitsvolle selectie hebben we gemaakt omdat we weten dat alleen het beste goed genoeg is voor een professional zoals jij!

Populaire merken: Bahco ijzerzaag | Gedore ijzerzaag | Stanley ijzerzaag

Producten 1 - 24 van 45
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Producten 1 - 24 van 45
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tips bij het gebruiken van een ijzerzaag

Als echte professional weet jij natuurlijk al lang hoe je met een metaalzaag aan de slag gaat. Maar toch zijn er nog altijd dingen die je kunt bijleren om jezelf te verbeteren, hoe professioneel je ook bent! Hieronder vind je enkele handige tips!

Tip 1: je kunt het best zagen in lange bewegingen

Zagen met een ijzerzaag doe je het best in lange bewegingen. Op die manier gebruik je namelijk het hele zaagblad. Dat is belangrijk omdat je zaagblad dan minder snel verslijt. Op die manier bespaar je jezelf dus heel wat kosten. Er is bovendien nog een ander voordeel: door lange bewegingen tijdens het zagen te maken, zal je sneller zagen. Met deze tip bespaar je dus niet alleen geld, maar ook tijd!

Tip 2: zaag naast de potloodlijn

Wanneer je van plan bent om iets te zagen, dan moet je natuurlijk eerst het te zagen gedeelte van het materiaal aftekenen met een potlood. Je zou dan denken dat je vervolgens op die potloodlijn moet beginnen te zagen, maar eigenlijk is het beter als je een paar millimeter ernaast zaagt. Op die manier zie je beter of je juist aan het zagen bent.

Tip 3: zorg ervoor dat je altijd veilig te werk gaat

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je voorzichtig moet zijn als je met een zaag te werk gaat, maar als je nog niet zo gewend bent om met een zaag te werken dan weet je misschien niet welke maatregelen je het beste kunt nemen. Daarom hebben wij ze hier voor jou op een rijtje gezet.

Zorg ervoor dat het materiaal dat je wilt zagen steeds goed vast staat. Daarnaast is het belangrijk dat je erop let dat je zaag scherp genoeg is zodat je geen onnodige druk op de zaag hoeft uit te oefenen. Het is ook verstandig om de hand waar je niet mee zaagt uit de buurt van de zaag houdt en last but not least: voorzie jezelf van werkhandschoenen en eventueel ook van gezichtsbescherming.