Popnageltangen

Een popnageltang is een handige tool als je van plan bent om klusjes in huis uit te voeren. De popnageltang dient om twee werkstukken met behulp van een klinknagel aan elkaar te plaatsen, ook wel klinken genoemd. Klinken is een handig alternatief voor schroeven, bouten of moeren! De popnageltang is ideaal voor klusjes zoals: het repareren van speelgoed, het maken van stoelen of juwelen, het herstellen van een broeksriem of tuingereedschap. Deze poptang is zo multifunctioneel dat het zeker de moeite loont om er een in huis te hebben!

Bekijk direct: Pull-Link popnageltang | Stanley popnageltang

Producten 1 - 24 van 31
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Producten 1 - 24 van 31
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waarvoor wordt een popnageltang gebruikt?

Een popnageltang wordt dus gebruikt om twee afzonderlijke stukken met een klinknagel aan elkaar te verbinden. Eens de klinknagel is aangebracht, zit deze permanent in het oppervlak. Het verschil met moeren en bouten, is dat de klinknagel niet meer los te krijgen is zonder hem te breken. Je krijgt op die manier een heel stevige en permanente verbinding. Je moet enkel opletten dat je de popnagel meteen goed plaatst.

Blindklinknageltangen en blindklinkmoertangen

Ook in de popnageltangen zijn er verschillende keuzes beschikbaar. Er zijn poptangen die je kan gebruiken voor klinknagels met verschillende diameters, zodat je hem kan gebruiken voor meerdere klussen. Soms kan je de kop ook 360 graden draaien om aan moeilijke hoeken te geraken. Een voorbeeld hiervan is de Rapid blindklinknageltang die blindklinknagels op een makkelijk manier bevestigd. Daarnaast zijn er ook popnageltangen op accu, zodat hij makkelijker overal kan reiken. Je kan ook kiezen voor een blindklinkmoertang, het verschil hier is dat de verbind net iets anders in elkaar zit. Door aantrekken van de blindklinkmoertang wordt een tegenkop gevormd aan de achterkant van het materiaal, waardoor de blindklinkmoer zich vastklemt. De blindklinkmoer bestaat uit een kop, een vertanding, body en een binnendraad.

Verschillende soorten popnagels

De juiste keuze van machine hangt af van de toepassing waarvoor je het wilt gaan gebruiken en het soort materiaal van de werkstukken. Daarnaast is het ook belangrijk om niet enkel de juiste machine te kopen, maar ook de juiste popnagel. Er zijn verschillende materialen van popnagels, zo zijn er popnagels die gemaakt zijn uit aluminium, staal, enz.. De juiste keuze van popnagel is belangrijk omdat het corrosie tegengaat. Corrosie kan gevormd worden door verkeerde materialen met elkaar te combineren. Zo is het bijvoorbeeld geen goed idee om aluminium met koper te combineren. De juiste popnagel kiezen is overigens ook belangrijk voor een correcte en stevige verbinding van de werkstukken. Daarnaast dient er bij het kiezen ook rekening gehouden te worden met de vloeistofdichtheid, de trilling bestendigheid, de trekkende werking en de hoogte van de nagelkop.